Koempelcup in Simpelveld brengt kinderen in beweging

Simpelveld – Lekker bewegen omdat het gezond is! Dat klinkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het helemaal niet. Hoeveel van ons doen zittend werk? Hoe vaak zitten we achter de computer of hangen we ’s avonds op de bank? Hoe gemakkelijk pakken we de auto, om de kinderen naar school te brengen, om even een boodschap te doen? We denken er niet bij na. In plaats van dat bewegen dagelijkse routine is, is gemakzucht een vanzelfsprekendheid geworden.

Daarom probeert gemeente Simpelveld samen met partners zoals verenigingen en de brede scholen iedereen in beweging te brengen. Wij zijn blij dat al die partners het belang van een gezonde levensstijl onderstrepen en met volle overtuiging met ons meedoen. Of iemand nou 8 of 88 is, voor iedereen bieden we mogelijkheden om lekker actief bezig te zijn. Zoals vorige week woensdag met de Koempelcup, dé sportolympiade voor jong en oud. Negentien teams gingen met elkaar de strijd aan, met leuke en verrassende sporten als Kinbal en Ultimate Frisbee.

Koempelcup

Voor het organiseren van de Koempelcup heeft de gemeente de samenwerking gezocht met Roda JC Midden in de Maatschappij. Enkele spelers van Roda waren erbij om de deelnemers uit te dagen en aan te moedigen.

Meer informatie over de activiteiten van de gemeente om jong en oud in beweging te brengen vindt u op www.samenbas.nl of https://www.facebook.com/samenbas/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img