Maankwartier Heerlen open voor publiek op Dag van de Bouw

Heerlen – Op de Dag van de Bouw, zaterdag 2 juni 2018, kunnen bezoekers vanuit de Saroleastraat via de Plaat naar het Maanplein. En andersom natuurlijk. Een uniek moment voor het Maankwartier, want deze interwijkverbinding gaat pas in september van dit jaar open. Behalve rondkijken op de bouwplaats, zijn er tal van evenementen voor jong en oud. Publiek is van harte welkom tussen 10.00 – 16.00 uur.

Events voor jong en oud

Aan de zuidzijde (Saroleastraat) zijn gezellige terrasjes, is livemuziek van Bolton & Jeninga en Solid Three en kunnen kinderen op de mini-graver. Ook vertrekt hier ieder uur een rondleiding. Geïnteresseerden kunnen vanuit hier de plaat over en binnenkijken in de commerciële ruimten.

Maanplein-bewoners van de partij!

Op het Maanplein schenken enthousiaste bewoners een drankje en begeleiden ze allerlei spellen. Voor kinderen is er een fotohoek, waar ze als een echte stoere bouwer op de foto gaan. Maar ze kunnen zich ook laten schminken of een glittertattoo laten zetten. Ook hier is volop livemuziek: SCHUNCK* Muziek en Dans zorgt voor optredens van Vitz Kids, Lift en de Bluesband. Uiteraard is Bob de Bouwer ook present. Hij loopt de hele dag door het kwartier om met iedereen op de foto te gaan.

Rondleidingen

Aan de kop van de Saroleastraat start elk uur een rondleiding Maankwartier door VVV-gidsen die eindigt in de mijnwaterenergiecentrale: dus om 10, 11, 12, 13, 14 en 15 uur. Aanmelden is niet nodig. De rondleiding van 10 uur wordt door geestelijk vader van Maankwartier, Michel Huisman, zelf gegeven.

Meer informatie Maankwartier

Het complete programma is te vinden op www.maankwartier.nl of op facebook www.facebook.com/maankwartier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img