Stemmen in coronatijd: anders dan we gewend zijn

Heerlen – Op 17 maart zijn er weer verkiezingen en kunt u stemmen voor de Tweede Kamer, dit keer natuurlijk anders dan wij gewend zijn, nu tijdens een coronapandemie. Maar, verkiezingen zijn een belangrijk moment! Maak vooral gebruik van uw stemrecht want zo kunt u invloed hebben op de landelijke politiek.  

Risicogroepen ook 15 en 16 maart al stemmen

Vanwege corona proberen wij in Heerlen de drukte te spreiden. Daarom kunt u ook al op 15 en 16 maart 2021 uw stem uitbrengen, als u door het coronavirus tot een risicogroep behoort. Daarnaast zijn er nog andere dingen anders door corona. Niet alle vertrouwde stemlokalen in Heerlen zijn open, het kan dus zijn dat u verder moet reizen dan normaal om bij het stembureau te komen, hou daar rekening mee.

Stemmen per brief of in een drive-in stembureau

Bent u 70 jaar of ouder? Dan kunt u deze keer per brief uw stem uitbrengen. Daarnaast kan iedereen ook vanuit de auto het vakje rood maken. Dit kan bij een van de twee drive-in stembureaus in Heerlen: bij Zwemparadijs Otterveurdt (Heerlen-Noord) en Sportcentrum Kaldeborn (Heerlen-Zuid)

Eind februari stempas in de brievenbus

In de laatste week van februari ontvangt u uw stempas en maken wij op heerlen.nl bekend welke stemlokalen open zijn. In maart ontvangt u per post de laatste info over de stemlokalen in Heerlen en natuurlijk een lijst van verkiesbare partijen en kandidaten.

Veilig stemmen in coronatijd

Tot slot, wij roepen u op vooral uw stem uit te brengen, maar ook om dit veilig te doen in coronatijd! Bent u verkouden en/of in quarantaine? Kom dan niet zelf stemmen, maar geef iemand anders een volmacht om voor u te stemmen. Informatie hierover vindt u ook bij uw stempas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img