Bouw gaat starten op Leijgraafhof

Gemert-Bakel – Wethouder Anke van Extel-van Katwijk reikte 1 december de eerste omgevingsvergunning uit voor het nieuwbouwplan Leijgraafhof in de Mortel. Cor en Bregje van Bakel zijn de gelukkigen.

Vanaf het eerste uur van het plan waren zij betrokken. ‘Dan is het ook mooi om de eerste vergunning aan hen uit te reiken zodat zij snel kunnen starten. De Mortel heeft zich echt sterk gemaakt voor dit plan. Complimenten voor de Stuurgroep en alle andere betrokkenen’, aldus wethouder Van Extel-van Katwijk.

Stuurgroep De Mortel

Het project is op initiatief van Stuurgroep De Mortel in 2014 actief geworden. In augustus dat jaar organiseerde deze een woonommetje voor alle locaties in het dorp. Op elke woonlocatie markeerden linten de percelen en bouwblokken in het veld. De Stuurgroep actualiseerde op deze ludieke manier de woonbehoefte en deed aanbevelingen aan de gemeente.

Aanbevelingen

Een van de aanbevelingen was dat de gemeente het project Leijgraaf op moest starten. Na de nodige voorbereidingen heeft het college B&W in december 2016 het stedenbouwkundig plan goedgekeurd. In juli 2017 is het bestemmingsplan in de raad vastgesteld. Onlangs is, mede door een ingediende zienswijze, het besluit genomen dat er een voetpad komt langs de Renseweg. Schoolgaande kinderen uit Welpenheuvel en de nieuwe wijk Leijgraafhof kunnen zo veiliger naar het centrum van de Mortel.

Leijgraafhof

Leijgraafhof krijgt dezelfde uitstraling als de Welpenheuvel. De straat krijgt eenzelfde profiel en de gevels van de (boerderij)woningen verspringen en verdraaien ten opzichte van elkaar. Dat is typerend voor deze zogenaamde rafelrandstructuur. Het bouwrijp maken van het plan is begin oktober gestart. Momenteel worden de nutsvoorzieningen aangelegd. Begin volgend jaar wordt de puinbaan voorzien van een bouwweg in asfalt. De gedachte was een fatsoenlijke weg aan te leggen omdat het nog vijf jaren zou duren voordat alle kavels van fase 1 verkocht zouden zijn. Maar de belangstelling is
zo groot, dat er nu al achttien kavels zijn verkocht. Er zijn nog zeven kavels beschikbaar. In
fase 2 zijn dat er naar verwachting negentien.
Foto: ‘Wethouder Anke van Extel – van Katwijk overhandigt de omgevingsvergunning en een
bloemetje aan Cor en Bregje van Bakel en wenst ze veel succes met de bouw van hun
droomwoning’
In Gemert-Bakel is het goed wonen, werken en leven. Met elkaar maken we initiatieven
waar voor een krachtige gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img