Stevensbeek – Grootfontein; de container met schoolspullen is onderweg

Stevensbeek – Een volle scheepscontainer met onder andere de inrichting van een natuurkunde praktijklokaal en de inventaris van De Korenaer te Stevensbeek is ondertussen onderweg naar Namibië. De inventaris van het natuurkunde praktijklokaal is een donatie van de gemeente Sint Anthonis en vandaar dat wethouder Rob Poel polshoogte kwam nemen bij het laden van de spullen.

Aloysius Stichting

De Aloysius Stichting, waar ook  De Korenaer onder valt, organiseert vaker dit soort inzamelingen en steunt daarmee de Afrikaanse jeugd in Grootfontein Namibië. “Onze spullen een tweede leven en de schooljeugd in Namibië betere toekomstkansen. “Er is zoveel bruikbaar materiaal en het is daar zo welkom. Wij hebben voor begin september alweer de volgende container gepland.” Aldus Voorzitter Ruud van Rakt van de Stichting.

Container vullen met spullen

Wethouder Poel liet zich informeren en zag hoe een groep collega’s van de Korenaer Deurne en Stevensbeek en een aantal vrijwilligers de container vulden met tafels, stoelen, digiborden en allerhande schoolmateriaal. Allemaal in goede staat en nog jaren bruikbaar. Wethouder Poel: “Ik ben onder de indruk van de belangeloze inzet en samenwerking die hier getoond wordt.

Praktische hulp

Praktische hulp waar de jeugd van dit Afrikaans land écht mee geholpen wordt. Het is prachtig om daar als gemeente Sint Anthonis een bijdrage aan te mogen leveren!” Nog een week of vijf en dan zal de container in de haven van Walvisbaai worden gelost en door de mensen van de Karstveld Academy verder worden getransporteerd. Zo’n 200 jongeren die op de Karstveld Academy basisonderwijs of voorgezet onderwijs volgen kunnen beter opgeleid worden en krijgen daarmee betere arbeidskansen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio