Capelle aan den IJssel, 9 december 2019 – Blick op onderwijs zet zich in voor modern onderwijs. Gepersonaliseerd leren vormt daarbij de motor; zelf bepalen wat, waar en wanneer je werkt aan eigen leerdoelen. Iedereen een eigen laptop is dan meer dan logisch.
Leren gepersonaliseerd
Gepersonaliseerd leren zorgt ervoor dat je zelf kunt bepalen wat en wanneer je leert. Jouw individuele behoefte staat hierbij centraal. Je stelt zelf je leerdoelen, je neemt zelf de regie en leert zo op je eigen niveau. Niet alleen kennis is hierbij belangrijk, maar ook vaardigheden die anno 2020 belangrijk zijn, zoals presenteren, samenwerken, communiceren, problemen oplossen, creatief denken en informatie verzamelen. Dit samen vormt de toekomst van het onderwijs.
Andere eisen aan leerkrachten
Onderwijzen volgens gepersonaliseerd leren stelt andere eisen aan leerkrachten. De leerkracht groeit mee en moet bij de les blijven. Bij BLICK zijn er communities waarin leerkrachten kennis delen en leren van elkaar. Om deze ontwikkelingen te ondersteunen, vindt er vanaf deze week een grootschalige uitrol van laptops plaats bij de BLICK-scholen. Eind van de week hebben alle Blick-medewerkers een laptop om aan de slag te kunnen met hun eigen gepersonaliseerd leren.
Bastiaan van Dam
De domeingroep ICT en de directeuren van de scholen zijn erg in hun nopjes met deze grootschalige investering. Directer van OBS de Tweemaster en voorzitter van de domeingroep ICT, Bastiaan van Dam is trots op de impuls: ‘leerkrachten verdienen gewoon goed gereedschap’. Bastiaan reikte vanochtend trots de eerste laptop uit aan leerkracht Erwin van Breugel.
Uitdelen laptops
Het uitdelen van de laptops is één van de eerste projecten onder leiding van de nieuwe bestuurder Esmée Smit. Smit is sinds 1 oktober voorzitter College van Bestuur van Blick op onderwijs. BLICK op onderwijs staat voor Boeiend Leren in Krimpen en Capelle en is een stichting voor openbaar onderwijs in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Onder Blick vallen 9 basisscholen, en 1 school in het voortgezet onderwijs. Dagelijks onderwijzen zij ruim 4000 leerlingen.