Waardige onthulling bord met verhalen oorlogsslachtoffers in Lekkerkerk

Lekkerkerk – Vanmiddag onthulden de heer Sloof en mevrouw Booij-van Zwienen een bord waarop de namen en verhalen van 10 oorlogsslachtoffers uit Lekkerkerk staan. Onder hen vooral jonge mensen die met name in de Tweede Wereld Oorlog hun leven lieten. Eén naam is van een jonge militair die in 1995 tijdens de vredesmissie in voormalig Joegoslavië sneuvelde.

Bord met 10 namen en verhalen

Op het bord staan de foto’s, namen en verhalen van Klaas Sloof, Gerrit den Boon, George den Boon, Floris Bernardus Sloof, Tieleman van der Graaf, Arie de Jong, Dirk Verwoerd, Jan van der Wal, Pleun van Buren, Jeffrey Broere. Die laatste naam is van het enige slachtoffer tijdens een vredesmissie. Zijn moeder, mevrouw Booij-van Zwienen, deed daarom mede met de heer Sloof de onthulling van het bord van Nederlandse Oorlogsgraven.

Bord met 10 verhalen oorlogsslachtoffers in Lekkerkerk
Bord met 10 namen en verhalen oorlogsslachtoffers in Lekkerkerk – Foto: Egbert van den Bosch – © Regio Online

Gedicht door burgemeester Cazemier

Vooraf sprak burgemeester Cazemier kort over het unieke initiatief, om in de gemeente Krimpenerwaard op begraafplaatsen met oorlogsgraven dit soort borden te gaan plaatsen. Hij las daarna het gedicht ‘Het lied der achttien dooden’ van Jan Campert voor. Hierna volgde de plechtige onthulling. Het bord is te zien op begraafplaats Lekkerkerk, aan de Tiendweg-Oost 1a.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img