Krimpen aan de Lek – Op dinsdag 26 november is het college van gemeente Krimpenerwaard met de curator tot overeenstemming gekomen: per 1 december neemt de gemeente de exploitatie en het beheer van het Cultuurhuis in handen.
Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek een tweede leven
Na een onderhandelingsproces met de curator, na aanvraag faillissement door het bestuur van stichting Cultuurhuis in Krimpen aan de lek, is er overeenstemming bereikt. Hiermee neemt de gemeente de exploitatie en het beheer van het Cultuurhuis op zich. De gemeente gaat op korte termijn in gesprek met de verhuurder van het pand Qua Wonen, de huurders en gebruikers van het pand.
Daarnaast zal zij ook contact leggen met de vrijwilligers die tot nu toe werkzaam waren in het Cultuurhuis. De inzet is erop gericht om de komende dagen en weken goed overzicht te krijgen van de situatie in het Cultuurhuis, maar tegelijk vol energie te zorgen dat verenigingen en gebruikers zo goed mogelijk gebruik kunnen blijven maken van het Cultuurhuis.
Wethouder Wisja Pannekoek
Wethouder Wisja Pannekoek geeft aan: “Na een intensieve tijd, ben ik heel blij dat wij nu met een gerust hart kunnen stellen dat het Cultuurhuis open kan blijven. Het Cultuurhuis voorziet in een behoefte in de kern Krimpen aan de Lek en biedt onderdak aan vele verenigingen en instellingen”.
Cultuurhuis vervult een belangrijke functie
Het college ziet het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek als een belangrijke voorziening voor ontmoeting, het verenigingsleven, activiteiten en de bibliotheek. En het college waardeert hierbij de inzet die vele vrijwilligers hebben geleverd. De vrijwilligers blijven onmisbaar voor het behoud van het Cultuurhuis. In eerste instantie gaat de aandacht van de gemeente uit naar het beheer van het Cultuurhuis zodat activiteiten in het Cultuurhuis door kunnen gaan.
Toekomstbestendig maken
Daarnaast zal de gemeente werken aan een toekomstbestendig Cultuurhuis. Het doel daarvan is om een visie voor de lange termijn op te stellen zodat een nieuwe partij op een verantwoorde en duurzame wijze de tijdelijke rol van de gemeente kan overnemen. Het plan moet mogelijke scenario’s, eventuele consequenties benoemen en een voorkeursvariant bevatten. In deze fase worden huidige huurders, gebruikers en de verhuurder van het pand, nauw betrokken.