Regio Online viert 1-jarig bestaan met mooie cijfers

Ouderkerk aan den IJssel – Op 25 januari 2017 richtte Jeffrey Groen, als jonge 16-jarige ondernemer, het media- en persbedrijf Regio Online op. Een spannende en uitdagende stap voor het opbouwen van een mooi bedrijf en werken aan zijn eigen toekomst. Nu hij bijna 18 jaar wordt, blikt hij terug op een bijzonder eerste jaar.

Vrijwilligers

“Ik ben van start gegaan met het aanschrijven van alle gemeenten in Nederland om op hun perslijst te komen. Daarna heb ik een aantal vrijwilligers weten te vinden, die het leuk vonden om te helpen bij het maken van nieuws. Dat is inmiddels een aardige groep mensen geworden, die zich enorm inzetten voor Regio Online. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee, want we verwerken nu bijna 80 berichten per dag”, zo laat Jeffrey weten.

Investeren in toekomst

Jeffrey ziet dit eerste jaar ook echt als investering in zijn toekomst. “Van echte inkomsten of een grote omzet is nog geen sprake. Dat is een kwestie van eerst veel investeren, bezoekers aantrekken, contacten uitbouwen en natuurlijk het vertrouwen van adverteerders winnen. Daar moet een deel van de inkomsten uitkomen. Maar er is inmiddels ook een eigen beeldbank, waarop foto’s van evenementen te zien en te koop zijn.”

Groei

Door gebruik te maken van sociale media heeft Jeffrey Groen geprobeerd Regio Online onder de aandacht te brengen. Niet door advertenties, maar door nieuwsberichten te delen via de Facebook-pagina van zijn nieuwssite. En dat mag best een succes genoemd worden. “In de eerste maand waren er nog tientallen bezoekers per dag, maar binnen een jaar zijn dat er ruim 3.000 per dag geworden. En die groei blijft doorzetten. Ik begon letterlijk met nul bezoekers en passeer binnenkort de 700.000-ste bezoeker op mijn site”, aldus Jeffrey.

Fouten moet je rechtzetten

In het eerste jaar zijn er veel berichten gepasseerd. Een groot deel zijn persberichten die aangeleverd worden, maar er worden ook steeds meer eigen artikelen geschreven. “In onze eigen regio gaan wij regelmatig naar 112-meldingen om er een verslag van te maken, maar ook de lokale politiek heeft onze aandacht. Dat levert best mooie artikelen op, maar soms ook kritiek”, laat Groen weten. “Natuurlijk hebben wij ook wel eens fouten in onze berichtgeving gemaakt. Als mensen ons wijzen op feitelijke onjuistheden, dan passen wij zoiets ook aan of plaatsen een rectificatie.”

Naar de lokale politiek zijn wij soms pittig en dat wordt ons ook niet altijd in dank afgenomen. Toch proberen wij zo objectief mogelijk te blijven, door niet alleen de uitglijders te benoemen, maar ook de verdiensten en belangrijke punten van partijen te benoemen”, geeft Groen aan.

Toekomstplannen

In zijn tweede jaar wil hij met Regio Online verder uitgroeien in Nederland, meer eigen artikelen plaatsen en uiteraard goede verdiensten zien te maken. “Iedereen die  interessant nieuws heeft uit zijn of haar eigen regio of woonplaats, kan een berichtje sturen aan onze redactie via redactie@regioonline.nl. Vragen en opmerkingen kunnen ook gewoon aan onze redactie gesteld worden door te bellen met 0180-472275. Ook voor commentaar staan wij open. Neem gewoon persoonlijk contact met ons op”, besluit deze jonge ondernemer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img