Stem van Krimpen bang voor ‘eigen’ schaduw

Krimpen aan den IJssel – De partij Stem van Krimpen heeft via haar lijsttrekker, Kirsten Jaarsma, weer eens op een bizarre manier van zich laten horen. De partij die zegt zo voor duurzaamheid te zijn, is tegen de plaatsing van een windmolen bij gevangenis P.I. “De IJssel”. De reden waarom klinkt echter absurd.

Geen gevangenen in schaduw

Jaarsma is tegen die plaatsing, omdat zij bang is “dat de gevangen anders in de schaduw komen te zitten.” Jaarsma ziet liever de Krimpense Windmolens op niet Krimpense bodem, “zet ze maar langs de A16”, is haar reactie op vragen van het CDA en SGP. VVD-er Mariette Bac reageerde fel richting de van Stem van Krimpen:  “dus anderen mogen dus wel de overlast hebben !! en u plukt dan de lusten?  Belachelijk!”

Officieel standpunt

In de officiële zienswijze van de Stem van Krimpen van 1 mei 2017 stelt de partij dat de windmolen in een 47 decibel zone komt te staan (geluid van een koelkast of een stem, red.) en de bewoners van P.I. “De IJssel” geluidsoverlast zouden kunnen ondervinden of last krijgen van slagschaduw door de windmolen.

Redenering Jaarsma absurd

De redenering van Jaarsma wordt door andere partijen als absurd afgedaan. “Wel pronken in je programma met duurzaamheid, als het maar niet in je eigen achtertuin is. Daarnaast heeft een gevangenis dikke, geluidswerende muren, is er in een gevangenis nu eenmaal minder daglicht en is die ook niet bedoeld voor mensen om lekker te kunnen zonnebaden”, zo klinkt het van meerdere kanten. “Waar is de voeling voor de slachtoffers van deze criminelen?”, vragen andere partijen zich af.

Geloofwaardigheid in het geding

Met deze uitspraken weet Jaarsma opnieuw de geloofwaardigheid van haar partij in het geding te brengen. De Stem van Krimpen heeft al vaker op deze manier uitglijders gemaakt en lijsttrekker Jaarsma lijkt vooral haar eigen stem te laten horen, in plaats van die van de inwoners van Krimpen aan den IJssel.

Standpunt in commissie herhaald

Om haar betoog nog meer kracht bij te zetten heeft Kirsten Jaarsma haar partijpunt over de windmolen in de commissievergadering nog eens herhaald. Op https://krimpenaandenijssel.notubiz.nl/vergadering/427480/Besluitvoorbereidende valt te zien hoe zij zich hierover uitlaat.

© Regio Online

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img