Sinterklaasintocht in Boxmeer: Kluspiet krijgt hulp

Boxmeer – Hoewel het de nodige moeite koste, wist sinterklaas toch Boxmeer te bezoeken dit jaar. De sinterklaasintocht in het centrum werd door het aanwezige en winkelende publiek met grote glimlach gadegeslagen. Dit keer geen protest-grote-mensen, maar een echt kinderfeest, zoals het hoort.

Kluspiet zoekt hulp

Kluspiet was nogal in paniek, zo leek het, want hij was allerlei belangrijk gereedschap kwijt. Wat moest hij nou toch beginnen? Gelukkig wist Sint wel raad: “roep toch de hulp van de kinderen van Boxmeer in”, zo liet hij Kluspiet weten. Dat bleek helemaal niet zo’n slecht idee en de kinderen werden daarom opgeroepen om in verschillende winkels opzoek te gaan naar het verloren gereedschap.

Sinterklaasintocht Boxmeer
Foto: Wesley Weijers – © Regio Online

Sinterklaas tevreden

Met veel enthousiasme en inzet gingen de kinderen aan de slag en wisten her en der het gereedschap op te sporen. De Kluspiet was natuurlijk enorm opgelegd. Sint wist wel dat het goed zou komen. “Er wonen hier allemaal van die aardige kinderen”, zei hij tegen Kluspiet, “dus dat komt vast helemaal goed.” Sint Nicolaas was dan ook heel tevreden over zijn onthaal in Boxmeer. Er werd snoepgoed uitgedeeld en kinderen mochten liedjes zingen. Op 5 december zal hij vast een verrassing voor hen hebben bezorgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio