Informatieve sessie over Aanwijzing Christelijke Opleidingsschool tot gemeentelijk monument

Katwijk aan Zee Op donderdag 14 oktober is er tussen 19.30 en 21.00 uur in het gemeentehuis een informatieve sessie over Aanwijzing Christelijke Opleidingsschool tot gemeentelijk monument. In 2017 is door Stichting Cuypersgenootschap, Erfgoedvereniging Bond Heemschut en het Comité karakteristieke panden Katwijk het verzoek gedaan om zowel de Christelijke Opleidingsschool als de gymnastiekzaal aan de Parklaan aan te wijzen als gemeentelijke monumenten. Het college wil voor wat betreft het schoolgebouw daartoe overgaan en legt het voorgenomen besluit voor wensen en bedenkingen voor aan de raad. 

Meepraten over Christelijke Opleidingsschool

De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over het voorgenomen collegebesluit van aanwijzing van de Christelijke Opleidingsschool tot gemeentelijk monument en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Naar verwachting volgt het politieke debat op 28 oktober en neemt de gemeenteraad op 18 november een besluit over de wensen en bedenkingen, waarna het college een definitief besluit zal nemen.

Spreekrecht en de vergadering volgen

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is verplicht, uiterlijk 48 uur voor de vergadering begint. Na aanmelding volgt uitleg over het spreekrecht. Aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071-4065302.

De publieke tribune in het gemeentehuis is gesloten. De vergaderingen zijn live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl. RTV Katwijk zendt deze vergadering ook uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img