De Rijneke Boulevard groener dan ooit

Zoeterwoude Rijndijk Het project ‘Boeiend en Bloeiend Rijneke’ op de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude Rijndijk is klaar. Op donderdag 2 december plantten wethouder Ruud Bouter en ondernemer Simon Scheffer symbolisch de laatste boom.

Om Zoeterwoude groener en duurzamer te maken is in 2019 het project ‘Boeiend en Bloeiend Rijneke’ gestart. Een initiatief van de gemeente Zoeterwoude, de provincie Zuid Holland, Leidse Ommelanden, Holland Rijnland en de ondernemers.
Stenen maakten plaats voor groene perken. Daarbij bleef het aantal parkeervakken gelijk.

Een klimaatbestendige meubelboulevard


Door de groenvlakken wordt de leefomgeving voor ondernemers, bezoekers en dieren gezonder. “Een belangrijke stap in het klimaatbestendig maken van Zoeterwoude-Rijndijk”, zegt Wethouder Ruud Bouter. “Met dit initiatief bereiken we meerdere doelen. Een aantrekkelijkere groene uitstraling van het winkelgebied, meer biodiversiteit en het levert een bijdrage aan klimaatadaptatie. Bij hevige regenbuien kan het water via de groene perken beter weg en in de zomer bieden de bomen en planten bescherming tegen de hitte.”

Vanaf het voorjaar 2022 verandert de boulevard in een groene oase


Er zijn verschillende planten en bomen geplant. De beplanting is nu nog klein, maar vanaf het voorjaar verandert de Rijneke Boulevard in een kleurrijke oase waar ook de bijen, vlinders en vogels dankbaar gebruik van maken.

Een samenwerking om trots op te zijn


Nils van Beverwijk, penningmeester en bestuurslid: “De Rijneke Boulevard is trots op de samenwerking met de gemeente Zoeterwoude en de en John de Wit, de Wit Groenvoorziening”, vertelt Nils van Beverwijk, penningmeester van de ondernemersvereniging. “Veel ondernemers hebben de eerste stappen naar het verduurzamen van de boulevard al gezet. Bijvoorbeeld door het installeren van waterpompen en het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het ‘Boeiend en bloeiend Rijneke’ sluit mooi aan op de visie van de ondernemers over de verduurzaming van de Boulevard. Door nauw samen te werken met de gemeente Zoeterwoude en het Rijneke bestuur is het gelukt de Rijneke Boulevard verder te ontwikkelen en verduurzamen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio