Dirk Meinders ontvangt gemeentelijke Onderscheiding Teylingen

Teylingen – Burgemeester Carla Breuer van Teylingen heeft op vrijdag 26 november de ‘Zilveren Barensteel’ uitgereikt aan de heer Dirk Meinders o.a. voor zijn inzet als wijkagent in Sassenheim. Hij ontving de onderscheiding op de laatste werkdag voor zijn pensioen.

Dirk Meinders ruim 40 jaar bij de politie

Dirk Meinders kwam in 1979 in dienst van de politie. In 2003 werd hij wijkagent van Sassenheim. Als inwoner van Sassenheim was hij in zijn vrije tijd, bijvoorbeeld in de supermarkt, nog aanspreekbaar als wijkagent. “Voor veel inwoners en ondernemers ben je een vertrouwd gezicht in het dorp. Een vriendelijk aanspreekpunt voor mensen met kleine en grotere problemen. Je hebt altijd een luisterend oor, staat zonder oordeel klaar voor de mensen. Je beschikt over een groot rechtvaardigheidsgevoel, een gezonde dosis humor en de nodige empathie. En waar nodig laat je je gezag gelden.” sprak burgemeester Carla Breuer hem toe.

De betrokkenheid van Dirk Meinders bij de zorg en veiligheid van Teylingen wordt door vele partijen geroemd. Hij heeft zijn missie boven zijn carrière gesteld en zich onvoorwaardelijk verbonden aan Sassenheim.

Daarnaast

Naast zijn werkzaamheden als wijkagent is Dirk Meinders al jarenlang vrijwilliger voor diverse organisaties: Voedselbank Teylingen, de kerkenraad, en het veteranenhuis. Daarnaast helpt hij bij het tellen van de stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

De Zilveren Barensteel

De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers en inwoners zoals Dirk Meinders. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De ‘Zilveren Barensteel’ is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor één van de drie dorpen van Teylingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio