Een Zomer lang toeristenmarkt in Katwijk

Katwijk aan Zee – Iedere dinsdag van 26 juni t/m 28 augustus is in het centrum van Katwijk de toeristenmarkt. Elke week is er een ander thema. De officiële opening is dinsdag 26 juni om 19.00 uur op het Andreasplein met een openingsact. De markt is een leuk uitje voor het hele gezin. De kraampjes met de verschillende thema’s vindt u op het Andreasplein.

Dinsdag 26 juni: Creadag

Deze dag staat in het teken van de creativiteit en hobby. Bezoekers worden geïnformeerd over diverse vormen van creativiteit. Deelnemers tonen kunstzinnige creatieve producten welke met handvlijt zijn gemaakt. Variërend van kunstobjecten tot beschilderde tuin attributen en van mooie batikwerken tot fraaie sieraden en kralen tot houtbewerking en van schilderen tot portrettekenaars. Deelnemers verzorgen workshops.

Voor ieder wat wils dus en een dag om niet te missen. De creativiteit markt is steevast een bezoek meer dan waard. In de avond is er een muzikaal optreden van de UNI. Om 19.00 uur is de officiële opening.

Dinsdag 3 juli: Maritiemdag

Tijdens deze dag zijn er verschillende kramen met nautische artikelen en activiteiten zoals:

 • touwknopen
 • zeehengelen
 • paling roken
 • oude vissersschepen
 • oude ambachten

De KNRM is aanwezig met de reddingboot ‘Edith Grondel’ en geeft na afloop van de markt een demonstratie op zee. Ook de Katwijkse Reddingsbrigade geeft een demonstratie. Verder is er ’s avonds een optreden van het shantykoor ‘Skuytevaert’.

Dinsdag 10 juli: Katwijk, verrassend en gastvrij, ook in de horeca!

Proeven, ruiken, zien, maar vooral…beleven! Horeca Katwijk organiseert een sfeervolle en unieke  horecadag, waar niet alleen geproefd kan worden van de nieuwste producten, maar waarbij u:

 • zelf ook deel kunt nemen aan diverse workshops
 • exclusieve demonstraties kunt zien
 • mooie prijzen kunt winnen

Om de sfeer compleet te maken zijn er die dag ook optredens van diverse Katwijkse muzikanten. Kortom,  laat u verrassen en… geniet!

Dinsdag 17 juli: Brocante-streekmarkt

Op deze dag kan het publiek genieten van een ouderwets gezellige Brocante- streekmarkt. U kunt genieten van  verzamelobjecten en ambachtelijk verkoopwaar. Wat men onder andere kan aantreffen is:  brocante, curiosa,  boeken, strips, verzamelobjecten, heerlijke  biologische streekproducten, enz. Er staat iets leuks te gebeuren…!! Kom gezellig kijken. ’s Avonds is er een muzikaal optreden van de DVS Big Band Plus.

Dinsdag 24 juli: Oldtimerdag

Deze dag staat in het teken van klassieke, antieke auto’s. Er zijn veel verschillende auto’s  te bewonderen, waaronder 2 historische brandweerauto’s. Ook kan er een ritje worden gemaakt met een bus van het Haags Bus museum. De muziek is helemaal in de sfeer van het tijdsbeeld en wordt verzorgd door de dixielandband Alacarte.

Dinsdag 31 juli: Standwerkersconcours

Dit jaar opnieuw in Katwijk een groot spektakel van de lach op gebied van verkoopdemonstraties: Maar liefst 15 standwerkers uit het hele land strijden om de titel ‘Beste standwerker van Katwijk’. Van blikopeners tot nagelsetjes en van pannen tot snij-attributen; er wordt van alles gedemonstreerd om te vechten voor deze felbegeerde titel. Dus bent u op zoek naar een nieuwe pan of iets anders leuks voor in of om het huis? Kom dan naar het Andreasplein.

Een deskundige jury zal de standwerkers beoordelen op:

 • professionaliteit
 • presentatie
 • stand
 • contact met het publiek
 • originaliteit

De prijsuitreiking vindt plaats in De Bonte Kraai op het Andreasplein om ca. 21.15 uur.

Dinsdag 7 augustus De Gezond en Gelukkig markt

Deze markt rond het thema welzijn, zit vol interessante en verrassende informatie over gezondheid en geluk. Van bruidsboeketten tot sieraden van hematiet, van stoelmassages tot lachworkshops en van superfoods tot yoga. Er wordt door de diverse personen en organisaties niet alleen informatie verstrekt, maar het is vooral een actieve markt waar het plezier van afstraalt en het geluk wordt gedeeld. Vergeet niet uw portie gratis geluk op te halen in de speciale gelukskraam! Het muzikale optreden wordt verzorgd door Tess & Kris.

Dinsdag 14 augustus: Kids Party

Hier draait alles om het kind. Er zijn allerlei kinderactiviteiten zoals:

 • word model in één dag met een echte catwalk met verkleden, visagie en hairstyling
 • decopatchen: de nieuwe manier van decoreren
 • schminken
 • cupcakes bakken en versieren
 • glittertattoo’s aanbrengen
 • tasjes pimpen
 • sieraden maken

De kinderen zullen zich niet vervelen!

Dinsdag 21 augustus: Kunst in Katwijk

KuCo (een samenwerkingsverband van kunstenaars, kunstvormen en kunststromingen) organiseert een kunstmarkt. Verschillende kunstvormen worden gepromoot. Kunstenaars uit Katwijk en de regio zijn aanwezig.

U kunt meedoen aan workshops en er wordt kunst gepresenteerd. Ook is er een gedichtenmarathon en er wordt ‘en plein air’ geschilderd. Een interessante en actieve dag die u zeker niet mag missen. ’s Avonds is er een muzikaal optreden.

Dinsdag 28 augustus: Gezond en Gelukkig markt

Deze markt rond het thema welzijn, zit vol interessante en verrassende informatie over gezondheid en geluk. Van bruidsboeketten tot sieraden van hematiet, van stoelmassages tot lachworkshops en van superfoods tot yoga. Er wordt door de diverse personen en organisaties niet alleen informatie verstrekt, maar het is vooral een actieve markt waar het plezier van afstraalt en het geluk wordt gedeeld. Vergeet niet uw portie gratis geluk op te halen in de speciale gelukskraam! Het muzikale optreden wordt verzorgd door Tess & Kris.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Gemeente Katwijk hard bezig om inwoners naar werk te begeleiden

Katwijk - Inwoners die niet zelfstandig werk kunnen vinden, worden door de gemeente Katwijk hierbij geholpen. Door deze inspanningen van de gemeente daalde het...

Bollenschuur bij “De Wolff’ krijgt cultuurhistorische waarde

Lisse - Het college van burgemeester en wethouders van Lisse heeft op 8 juni 2021 ingestemd met de gecoördineerde aanvraag voor de bollenschuur aan de Stationsweg...

Kom geen stempel voor gele boekje op vaccinatielocatie halen

De GGD Hollands Midden roept op nu niet meer naar de vaccinatielocaties te komen voor een stempel in het gele boekje. Vanaf 14 juni...

Zonnebloem vrijwilligster ontvangt ere-speldje van wethouder van Starkenburg

Katwijk aan Zee - Afgelopen vrijdag heeft Corrie Freke een officieel ere-speldje van de Zonnebloem ontvangen van wethouder Corien van Starkenburg. Mevrouw Freke ontving...

Sluit schuren en garages goed af

Katwijk - Het aantal inbraken in schuren en garages neemt toe. In 2021 is tot nu toe in de gemeente Katwijk al 23 keer...

Gemeente Lisse sluit pand na aantreffen softdrugs

Lisse - Burgemeester Spruit van gemeente Lisse heeft op 31 mei een bedrijfspand op bedrijventerrein Meer en Duin gesloten voor de duur van drie...

Nieuwe Langebrug in Oud Ade gereed en open voor verkeer

Oud Ade - Vanaf vrijdagmiddag 28 mei is de nieuwe Langebrug in Oud Ade weer geopend voor al het verkeer. En dat na een...

Hoogste punt voor Woonhaven Elka in Lisse bereikt door Adriaan van Erk

Lisse/Bergambacht - Het hoogste punt van Woonhaven Elka in Lisse is vandaag, vrijdag 28 mei, bereikt. Wethouder Jeffrey van Haaster legde een dakplaat als...