Een Zomer lang toeristenmarkt in Katwijk

Katwijk aan Zee – Iedere dinsdag van 26 juni t/m 28 augustus is in het centrum van Katwijk de toeristenmarkt. Elke week is er een ander thema. De officiële opening is dinsdag 26 juni om 19.00 uur op het Andreasplein met een openingsact. De markt is een leuk uitje voor het hele gezin. De kraampjes met de verschillende thema’s vindt u op het Andreasplein.

Dinsdag 26 juni: Creadag

Deze dag staat in het teken van de creativiteit en hobby. Bezoekers worden geïnformeerd over diverse vormen van creativiteit. Deelnemers tonen kunstzinnige creatieve producten welke met handvlijt zijn gemaakt. Variërend van kunstobjecten tot beschilderde tuin attributen en van mooie batikwerken tot fraaie sieraden en kralen tot houtbewerking en van schilderen tot portrettekenaars. Deelnemers verzorgen workshops.

Voor ieder wat wils dus en een dag om niet te missen. De creativiteit markt is steevast een bezoek meer dan waard. In de avond is er een muzikaal optreden van de UNI. Om 19.00 uur is de officiële opening.

Dinsdag 3 juli: Maritiemdag

Tijdens deze dag zijn er verschillende kramen met nautische artikelen en activiteiten zoals:

 • touwknopen
 • zeehengelen
 • paling roken
 • oude vissersschepen
 • oude ambachten

De KNRM is aanwezig met de reddingboot ‘Edith Grondel’ en geeft na afloop van de markt een demonstratie op zee. Ook de Katwijkse Reddingsbrigade geeft een demonstratie. Verder is er ’s avonds een optreden van het shantykoor ‘Skuytevaert’.

Dinsdag 10 juli: Katwijk, verrassend en gastvrij, ook in de horeca!

Proeven, ruiken, zien, maar vooral…beleven! Horeca Katwijk organiseert een sfeervolle en unieke  horecadag, waar niet alleen geproefd kan worden van de nieuwste producten, maar waarbij u:

 • zelf ook deel kunt nemen aan diverse workshops
 • exclusieve demonstraties kunt zien
 • mooie prijzen kunt winnen

Om de sfeer compleet te maken zijn er die dag ook optredens van diverse Katwijkse muzikanten. Kortom,  laat u verrassen en… geniet!

Dinsdag 17 juli: Brocante-streekmarkt

Op deze dag kan het publiek genieten van een ouderwets gezellige Brocante- streekmarkt. U kunt genieten van  verzamelobjecten en ambachtelijk verkoopwaar. Wat men onder andere kan aantreffen is:  brocante, curiosa,  boeken, strips, verzamelobjecten, heerlijke  biologische streekproducten, enz. Er staat iets leuks te gebeuren…!! Kom gezellig kijken. ’s Avonds is er een muzikaal optreden van de DVS Big Band Plus.

Dinsdag 24 juli: Oldtimerdag

Deze dag staat in het teken van klassieke, antieke auto’s. Er zijn veel verschillende auto’s  te bewonderen, waaronder 2 historische brandweerauto’s. Ook kan er een ritje worden gemaakt met een bus van het Haags Bus museum. De muziek is helemaal in de sfeer van het tijdsbeeld en wordt verzorgd door de dixielandband Alacarte.

Dinsdag 31 juli: Standwerkersconcours

Dit jaar opnieuw in Katwijk een groot spektakel van de lach op gebied van verkoopdemonstraties: Maar liefst 15 standwerkers uit het hele land strijden om de titel ‘Beste standwerker van Katwijk’. Van blikopeners tot nagelsetjes en van pannen tot snij-attributen; er wordt van alles gedemonstreerd om te vechten voor deze felbegeerde titel. Dus bent u op zoek naar een nieuwe pan of iets anders leuks voor in of om het huis? Kom dan naar het Andreasplein.

Een deskundige jury zal de standwerkers beoordelen op:

 • professionaliteit
 • presentatie
 • stand
 • contact met het publiek
 • originaliteit

De prijsuitreiking vindt plaats in De Bonte Kraai op het Andreasplein om ca. 21.15 uur.

Dinsdag 7 augustus De Gezond en Gelukkig markt

Deze markt rond het thema welzijn, zit vol interessante en verrassende informatie over gezondheid en geluk. Van bruidsboeketten tot sieraden van hematiet, van stoelmassages tot lachworkshops en van superfoods tot yoga. Er wordt door de diverse personen en organisaties niet alleen informatie verstrekt, maar het is vooral een actieve markt waar het plezier van afstraalt en het geluk wordt gedeeld. Vergeet niet uw portie gratis geluk op te halen in de speciale gelukskraam! Het muzikale optreden wordt verzorgd door Tess & Kris.

Dinsdag 14 augustus: Kids Party

Hier draait alles om het kind. Er zijn allerlei kinderactiviteiten zoals:

 • word model in één dag met een echte catwalk met verkleden, visagie en hairstyling
 • decopatchen: de nieuwe manier van decoreren
 • schminken
 • cupcakes bakken en versieren
 • glittertattoo’s aanbrengen
 • tasjes pimpen
 • sieraden maken

De kinderen zullen zich niet vervelen!

Dinsdag 21 augustus: Kunst in Katwijk

KuCo (een samenwerkingsverband van kunstenaars, kunstvormen en kunststromingen) organiseert een kunstmarkt. Verschillende kunstvormen worden gepromoot. Kunstenaars uit Katwijk en de regio zijn aanwezig.

U kunt meedoen aan workshops en er wordt kunst gepresenteerd. Ook is er een gedichtenmarathon en er wordt ‘en plein air’ geschilderd. Een interessante en actieve dag die u zeker niet mag missen. ’s Avonds is er een muzikaal optreden.

Dinsdag 28 augustus: Gezond en Gelukkig markt

Deze markt rond het thema welzijn, zit vol interessante en verrassende informatie over gezondheid en geluk. Van bruidsboeketten tot sieraden van hematiet, van stoelmassages tot lachworkshops en van superfoods tot yoga. Er wordt door de diverse personen en organisaties niet alleen informatie verstrekt, maar het is vooral een actieve markt waar het plezier van afstraalt en het geluk wordt gedeeld. Vergeet niet uw portie gratis geluk op te halen in de speciale gelukskraam! Het muzikale optreden wordt verzorgd door Tess & Kris.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Rijnsburg in gesprek met het college op 28 september

Rijnsburg - Voor burgemeester en wethouders staat Rijnsburg op 28 september in de schijnwerpers. 's Avonds van half 8 tot half 9 gaan ze...

Herinrichting Hoornesplein in Katwijk eind 2021 van start

Eind dit jaar start gemeente Katwijk met de herinrichting van de openbare ruimte bij het Winkelcentrum Hoornes, het Hoornesplein. Wethouder Knape: "Een belangrijke mijlpaal. Na...

Milieu-effectonderzoek laat beperkingen en kansen zien voor zonne- en windenergie in Holland Rijnland

Regio Holland Rijnland, waar ook Teylingen bij hoort, heeft onderzoek laten doen naar de milieu-effecten van de Regionale Energiestrategie 1.0 (RES 1.0). In de...

Raadhuis De Paauw pronkt als vanouds

Wassenaar - Het gerestaureerde Raadhuis De Paauw is onder toeziend oog van Prins Frederik, door gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Willy de Zoete en...

Webinar – Kinderen en (online) pesten

Hollands-Midden - Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert in samenwerking met Tischa Neve een webinar over Kinderen en (online) pesten voor ouders...

Workshop lezen en schrijven in Katwijk

Katwijk - In de week van Lezen en Schrijven is extra aandacht gegeven aan het belang van lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Om...

Gebruik openbare ruimte: Binnenkort precario aanslag op mat

Kaag en Braassem - Binnenkort valt de precario aanslag op de deurmat van gebruikers van openbare ruimte in de gemeente Kaag en Braassem. Openbare ruimte Meerdere...

Taalpact Leiderdorp en Leiden pakt laaggeletterdheid aan

Leiden/Leiderdorp - Gisteren werd het Taalpact getekend door de wethouders Rik van Woudenberg (Leiderdorp) en Yvonne van Delft (Leiden), in de week van ‘lezen...