Kassencomplexen in Zoeterwoude maken plaats voor woningbouw en natuurgebied

Zoeterwoude – De kassencomplexen aan de Weidelaan en de Papeweg in Zoeterwoude verdwijnen. Op de ene plek komt woningbouw en de andere plek wordt een vogelweidegebied. Op donderdag 28 oktober tekent wethouder Ton de Gans hiervoor een overeenkomst met ontwikkelaars NU Projectontwikkeling en Granneman Projectontwikkeling.

Kassen Weidelaan maken ruimte voor 22 woningen

Door het weghalen van de kassen en het terugbrengen van een ruime landelijke inrichting met water en groen ontstaat natuurlijke overgang van het dorp naar de weilanden in het buitengebied. Wethouder Ton de Gans is blij met de gemaakte afspraken: ‘De woningnood is groot. De kranten staan er vol mee. In Zoeterwoude vinden we het belangrijk om voor goede huisvesting te zorgen. Met deze invulling van wonen blijft er aan de Weidelaan voldoende ruimte voor groen om een prettig gebied te realiseren.’

Kassen Papeweg maken ruimte voor weidevogelgebied

Hierdoor wordt het gebied ten westen van het dorp tot aan de A4 een open weiland en wordt het onderdeel van het weidevogelgebied. Dit zijn gebieden waar eten is voor weidevogels en waar ze hun jongen kunnen grootbrengen.

De ontwikkelaars starten binnenkort het participatieproces

Dit betekent dat belanghebbenden en geïnteresseerden worden geïnformeerd over de planvorming. Ze worden gevraagd over verschillende onderwerpen mee te denken. Inwoners die op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen aan de Weidelaan kunnen zich ook aan aanmelden voor de nieuwsbrief op www.wonenindeweidelaan.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img