Noordwijkse Ruimtevaartprijs voor het eerst uitgereikt

Noordwijk – Vrijdag 27 oktober 2017 heeft burgemeester Jan Rijpstra op het gala van het Nederlandse Lucht- en Ruimtevaart Fonds (NLF) de eerste Noordwijkse Ruimtevaart Prijs uitgereikt.

NLF kent diverse awards toe

Het NLF wil door het toekennen van een diverse awards het belang van en de belangstelling voor de Nederlandse lucht- en ruimtevaart bevorderen. Drieëndertig lucht – en of ruimtevaart gerelateerde opleidingen kunnen met hun studenten (MBO, HBO en WO) jaarlijks meedingen naar de Lucht- en Ruimtevaartprijzen.

Thema

Het algemene thema waaraan de inzenders moeten voldoen is: “Stimuleren om te Excelleren”. De inzendingen zijn gericht op innovatie in luchtvaart en of ruimtevaart. Dat kan variëren van zeer diepgaand onderzoek tot zeer breed en algemeen toepasbaar.

Noordwijkse ruimtevaartgemeente

Noordwijk is dé ruimtevaart gemeente van Nederland en onderschrijft het stimuleren en uitdagen van studenten. De Noordwijkse Ruimtevaart Prijs is bedoeld voor inzendingen van studenten op MBO of HBO niveau. De eerste Noordwijkse Ruimtevaart Prijs is tijdens het NLF gala 2017 op 27 oktober uitgereikt aan Jordi van der Plas (Hogeschool InHolland) en Nick Poelstra (HvA). Beide heren hebben hun eindstage uitgevoerd bij Airbus DS Nederland en hadden als doel om tot een eerste ontwerp oplossing te komen voor interstage 1-2 van de VEGA-C raket.

Interstage VEGA

De interstage 1-2 van VEGA, oftewel het verbindingsstuk tussen de eerste en de tweede trap van de VEGA brandstof raket, werd ontwikkeld door Airbus Defense en Space NL in Leiden en is momenteel uitgevoerd in aluminium. Beide onderzoeken komen door een zeer degelijk ontwerp proces tot een ontwerp oplossing gemaakt van vezelversterkte kunststof die een significante gewichtsbesparing oplevert. Hierdoor kan er – tegen dezelfde kosten – meer lading meegenomen worden de ruimte in. De jury was onder de indruk van de kwaliteit en de diepgang van het werk dat Jordi en Nick hebben geleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio