Strandpaviljoens mogen komende winter weer blijven staan

Katwijk aan Zee Een aantal strandpaviljoenhouders heeft afgelopen donderdag een overeenkomst met de gemeente getekend om hun strandpaviljoens te laten overwinteren. De gemeente heeft besloten dat seizoensgebonden strandpaviljoens, net als vorig jaar, het komende winterseizoen weer mogen blijven staan. De gemeente wil zo de strandpaviljoenhouders ondersteunen, omdat zij nog steeds geraakt worden door de maatregelen rondom het coronavirus.

Strandpaviljoens

Doordat de strandpaviljoens kunnen blijven staan kunnen ondernemers kosten besparen voor het af- en opbouwen van de paviljoens. Het afgelopen winterseizoen mochten de paviljoens ook vanwege de situatie rondom corona blijven staan. Aan het blijven staan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo is het niet toegestaan om tijdens de wintermaanden open te zijn voor publiek. De afspraken tussen ondernemers en gemeente zijn vastgelegd in een overeenkomst, die door de gebruikmakende ondernemers en gemeente gezamenlijk is ondertekend.

Overwinteren

Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap van Rijnland hebben ook goedkeuring gegeven voor het blijven overwinteren van de paviljoens. In hun afweging hebben deze partijen gekeken naar het effect van het blijven staan op de waterveiligheid en natuurbelangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img