Topsporters inspireren en motiveren jongeren door het hele land, ook in Leiden!

Steeds meer jongeren lopen vast. Topsporters zoals Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Anouk Vetter, Terrance Pieters, Shanice van de Sande, Roy Meyer en nog velen meer gaan hun ervaring inzetten om te helpen die jongeren sterker te laten terugkomen na tegenslag. Dit doen ze in het kader van Project Comeback, met on- en offline events die focussen op inspiratie, tips en mogelijkheden. Project Comeback is een landelijk initiatief dat vooral ook lokaal wordt uitgevoerd en nu al wordt ondersteund door acht grote gemeenten in Nederland, te weten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Leiden, Groningen, Arnhem en Breda. Op woensdag 6 oktober is het project gestart.

Topsporters

Tijdens verschillende sessies zullen de topsporters hun kennis en ervaring inzetten om jongeren te motiveren en inspireren. Op www.projectcomeback.nl is een agenda te vinden waarin alle sessies genoteerd staan. Deze wordt regelmatig aangevuld met nieuwe sessies. Jongeren kunnen zich op de website ook aanmelden om mee te doen. Daarnaast zijn vanaf nu ook de Youtube (https://bit.ly/YTProjectComeback) en Instagram (www.instagram.com/projectcomeback.nl/) kanalen live.

Wethouder Paul Dirkse (Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën):”Voor jongeren is de coronatijd er een met extra veel uitdagingen waar zij mee om moesten gaan. De vraag is wel hoe je dat doet, zelf of met hulp van anderen. Sport is daar een perfect middel voor. Van topsporters zien we vaak het succes in de vorm van goede prestaties en medailles. Maar ook zij hebben te maken met tegenslag en het omgaan met falen en verlies. Zij kunnen met hun verhalen onze jongeren inspireren. En natuurlijk, zelf sporten maakt je fit, ook dat draagt bij aan mentaal gezond zijn.”

Coronacrisis

De coronacrisis zorgde voor veel uitdagingen bij jongeren. Dit motiveerde Barbara Barend en haar bedrijf Helden – dat graag inspireert door middel van sportverhalen en sporters – om een speciaal programma te ontwikkelen met topsporters in samenwerking met gemeentes en jongerenorganisaties.

“Ik ben enorm blij dat wij de ervaring en motivatie van zoveel topsporters mogen inzetten om de jongeren te bereiken en hopelijk te helpen,” vertelt Barbara Barend, initiatiefnemer namens Helden. “Wij hebben de ambitie om jongeren dusdanig te steunen dat ze er langdurig profijt van hebben. En jongeren hebben juist nu onze steun nodig. Met professionals en topsporters hebben we een aantrekkelijk programma samengesteld. Momenteel hebben we al mooie sporters en gemeenten aan ons kunnen binden, maar wij zijn ook al bezig met de lange termijn en praten met meer gemeenten, fondsen, centrale overheden en het bedrijfsleven. Want met Project Comeback willen we dat er in Nederland in 2035 een generatie staat die tegenslag heeft overwonnen en waar met trots naar gekeken wordt. Een generatie die sterker is geworden dan dat ze voor corona was.”

Activiteiten in Leiden

In november komt Project Comeback in Leiden in samenwerking met de gemeente, SOL en Incluzio. Voor de precieze activiteiten waar jongeren aan deel kunnen nemen volg de kanalen van Project Comeback.

Project Comeback is een initiatief van Helden en dankzij bijdragen van de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Leiden, Arnhem en Breda tot stand gebracht. Jongerenorganisatie Streetpro en ‘A Bigger Circle’, bureau voor de altijd verbonden generatie zijn vaste partners van Helden in de realisatie van dit project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img