14.7 C
De Bilt

Irma Steemers-Rijkse verrast met waarderingssymbool Fulco de Minstreel

IJsselstein Zaterdag 21 januari viert Judo Ryu Rijkse haar 25-jarig bestaan. Een jubileum met een extra mooi tintje voor (mede)oprichtster Irma Steemers-Rijkse. Wethouder Edwin Tas verraste haar met het gemeentelijke waarderingssymbool Fulco de Minstreel. Een blijk van waardering voor haar inzet voor de judosport in IJsselstein, de vereniging en alle judoka’s die zij getraind, gecoached en opgeleid heeft.

Irma Steemers-Rijke

Al op 17 jarige leeftijd gaf Steemers haar eerste judolessen. Toen nog in Nieuwegein in de Voltreffer.
Op 10 januari 1998 startte Judo Ryu Rijkse de eerste judolessen in sportzaal De Poortdijk. Irma geeft sindsdien elke woensdagavond en (bijna elke) zaterdagochtend vrijwillig aan kinderen vanaf 5 jaar t/m volwassenen. Ze heeft meer dan 25 judoka’s opgeleid tot de zwarte bad en daarnaast een tiental judoka’s begeleid in het behalen van hun lerarendiploma. Ook gaat zij mee met wedstrijden om te coachen. Naast het geven van trainingen en coachen is Irma al 25 jaar lid van het bestuur.

Natuurlijk vindt Steemers het leuk als haar judoka’s een wedstrijd winnen, maar dat is niet het belangrijkste. Respect, inzet, doorzetten, leren omgaan met verlies en plezier hebben, dat zijn de pijlers. Elk kind is welkom bij Judo Ryu Rijkse. Irma zal altijd zoeken naar de mogelijkheden voor het kind om mee te sporten, mee te doen aan clubkampioenschappen en het jaarlijkse judokamp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio