12.4 C
De Bilt

Gemeente Nieuwegein verbetert samen met inwoners de leefbaarheid en veiligheid

Gemeente Nieuwegein nodigt inwoners van harte uit voor een bijeenkomst op dinsdagmiddag 18 april in DE KOM. Samen met inwoners, ondernemers en professionals die wonen in en werken in de wijken Batau, Jutphaas Wijkersloot, Fokkesteeg, Merwestein en Zuilenstein wil de gemeente werken aan het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid. Deze bijeenkomst is het startsein om met elkaar te komen tot betere, kansrijke en sociale wijken.

De afgelopen periode zijn er al veel gesprekken geweest met betrokkenen om een programma Leefbaarheid en Veiligheid op te stellen. De bijeenkomst op dinsdag 18 april is de officiële aftrap. Deze dag maken ondernemers, professionals en vrijwilligers een start om het programma verder in te vullen en uit te voeren. Samen gaan ze op zoek naar de juiste aanpak om deze wijken leefbaarder en veiliger te maken. Te gast zijn onder andere Lodewijk Asscher, de Nieuwegeinse rapper Freez, wijkagent Robin Frederiks, Theater Totaal en vele anderen.

Gelijke kansen voor inwoners alle Nieuwegeinse wijken

Burgemeester Frans Backhuijs: “Wij zijn erg benieuwd naar de ervaring, kennis en ideeën van de mensen die in deze wijken leven en werken. We willen een aanpak die ervoor zorgt dat bewoners – vooral jongeren -dezelfde kansen krijgen als bewoners van andere Nieuwegeinse wijken. Want iedereen heeft evenveel recht op een goede en veilige toekomst.”

Waarom is deze aanpak nodig?

In de wijken oostelijk Batau, Zuilenstein, Jutphaas-Wijkersloot, Merwestein en Fokkesteeg gaat het minder goed dan gemiddeld in Nieuwegein. Uit onderzoek blijkt dat hier relatief meer bewoners kampen met een combinatie van problemen. Ook daalt de sociale kracht in deze wijken en beoordelen bewoners hun leefomgeving lager. Momenteel wordt er al hard gewerkt aan verbetering. Maar er is meer nodig om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken. De aanpak is een meerjarig programma dat onderdeel uitmaakt van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid.

Gratis aanmelden bijeenkomst

De bijeenkomst over de aanpak Leefbaarheid en Veiligheid is op dinsdag 18 april van 14.00 tot 17.00 uur in Stadstheater DE KOM, Stadsplein 6 in Nieuwegein. Aanmelden kan tot 14 april via leefbarewijken@nieuwegein.nl (vol=vol). Deelname is gratis. Kijk voor meer informatie op www.nieuwegein.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio