14.7 C
De Bilt

Oefensimultaan internationaal grootmeester Martijn van IJzendoorn in IJsselstein

Op dinsdag 8 augustus komt wereldtopper Martijn van IJzendoorn naar De Oase in IJsselstein voor een oefensimultaan dammen ter voorbereiding op zijn wereldrecordpoging.

Wereldrecord kloksimultaan dammen

Volgende maand gaat internationaal grootmeester Martijn van IJzendoorn (26) namelijk een ultieme poging doen om het wereldrecord kloksimultaan dammen op zijn naam te zetten. Hij zal het dan gelijktijdig opnemen tegen maar liefst 50 (!) spelers. Het huidige wereldrecord dateert uit 2015 en staat op naam van de Russische oud-wereldkampioen Alexander Georgiev. Hij speelde toen tegen 45 spelers.

Ter voorbereiding op deze wereldrecordpoging, zal van IJzendoorn het opnemen tegen 30 spelers van Damclub Zenderstad uit IJsselstein. Een uitgelezen kans voor de lokale damliefhebbers om een wereldtopper in actie te zien!

De kloksimultaan zal plaatsvinden in De Oase, gelegen aan de Benschopperweg 342 in IJsselstein. Het evenement begint om 19:30 uur en biedt gratis toegang voor alle geïnteresseerden. Zet dinsdag 8 augustus in uw agenda en kom naar De Oase in IJsselstein voor een spannende avond vol damplezier, mogelijk gemaakt door Heritage Auctions Europe.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Damclub Zenderstand IJsselstein: www.damclubzenderstad.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio