11.8 C
De Bilt

Denk mee over de toekomst van IJsselstein

De gemeente IJsselstein nodigt inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit om samen na te denken over de binnenstad van de toekomst. Met hulp van het inwonerpanel, een brede enquête en rondetafelgesprekken in de binnenstad maken we een plan om de binnenstad ook richting 2040 leefbaar én vitaal te houden.

De binnenstad is het kloppende hart van IJsselstein, een huiskamer voor IJsselsteiners en een trekpleister voor bezoekers met haar winkels, horeca en evenementen. Maar willen we ons stadje bij de tijd houden, dan moeten we meegroeien met veranderingen van deze tijd. De digitalisering heeft grote invloed op ons winkelgedrag.

Toekomst IJsselstein vraagt om aanpassingen

Klimaatverandering vraagt om aanpassingen in de gebouwde omgeving. En onze vrijetijdsbesteding blijft ook niet hetzelfde. Dus hoe houden we de binnenstad ook richting 2040 vitaal, zodat het ook in de toekomst een levendige én leefbare plek blijft voor IJsselsteiners en bezoekers.

Keuzes maken

De komende maanden gaan we daarom aan de slag met het opstellen van een Toekomstbeeld en uitvoeringsagenda voor de binnenstad. Hoe ziet de binnenstad er op weg naar 2040 uit? Wat vinden we met elkaar belangrijk voor de binnenstad? Welke keuzes maken we met elkaar? En aan welke zaken moeten we de komende jaren werken om dat te bereiken?

Hoe wil de gemeente dat doen?

Dit doet de gemeente samen met alle IJsselsteiners. Want bewoners en ondernemers maken de stad, zeker in de binnenstad. Allereerst vragen we alle bewoners via een enquête wat de binnenstad voor hen betekent en wat zij belangrijk vinden. Vervolgens gaan we op basis van de uitkomsten met ondernemers, pandeigenaren, bewoners en maatschappelijke organisaties aan een binnenstadstafel het gesprek aan over kansen en de belangrijkste opgaven. Dit vertalen we naar een concept toekomstbeeld en uitvoeringsagenda, dat we weer aan alle IJsselsteiners presenteren. De gemeenteraad stelt uiteindelijk het Toekomstbeeld en uitvoeringsagenda vast.

Doe mee en vul de enquête in op www.ijsselstein.nl/toekomstbinnenstad. Dat kan tot en met 4 april.

Koersbepalend beeld

Edwin Tas is de wethouder voor de binnenstad en is blij met de denkkracht van de IJsselsteiners: ‘Of je nou in de binnenstad woont of werkt of daarbuiten: we koesteren onze binnenstad. Het is goed dat we met elkaar de tijd nemen om die ingewikkelde puzzel van uitdagingen te leggen. En uiteindelijk toe te werken naar koersbepalend beeld van een binnenstad waar het goed wonen, werken en ontspannen is voor jong en oud en bezoekers van buiten.’

Afgelopen decennia

In de afgelopen 20 jaar hebben diverse colleges met het programma Verbeter de binnenstad veel projecten gerealiseerd om de stad toekomstbestendig te maken, waaronder de bouw van parkeergarages, investeringen in de openbare ruimte en de bouw van winkels en woningen aansluitend op het historische karakter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio