20.7 C
De Bilt
zondag, 3 juli 2022

De Leergeld Campagne ‘Geen Kind Achterop’

Jaarlijks helpen de stichtingen Leergeld in Nederland zo’n 20.000 kinderen aan een fiets. Een enorm aantal! Dit houdt in dat kinderen uit gezinnen met weinig geld nu toch net als hun leeftijdsgenoten een goede fiets hebben om naar school te kunnen of in hun vrije tijd ergens naar toe te gaan. 

Stichting Leergeld De Stuwwal

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat elk kind in Nederland een fiets heeft, maar dat is het dus zeker niet. Al meer dan 5 jaar zet Stichting Leergeld de Stuwwal zich plaatselijk in om ervoor te zorgen dat alle kinderen gewoon onbezorgd mee kunnen doen op school en in hun vrije tijd. Het verstrekken van een fiets is hier onderdeel van, daarom de campagne: “ Geen kind achterop!”

Aandacht voor alle kinderen

Middels deze campagne vraagt Leergeld aandacht voor haar inzet om ervoor te zorgen dat alle kinderen in Nederland op de fiets kilometers kunnen maken. Help je mee om ons werk mogelijk te maken. Zelf op de fiets kunnen stappen is in Nederland belangrijk voor de zelfstandigheid van kinderen. Het vergroot hun leefwereld, ze kunnen zelf naar de sport of naar vrienden die net buiten de wijk wonen.

Fietsen heeft voordelen

Fietsen is ook belangrijk voor de motoriek en het voorkomen van overgewicht; een half uurtje fietsen staat qua verbranding van het aantal calorieën gelijk aan een stevige Cornetto. Wist je dat een kind dat elke dag 20 tot 30 minuten fietst ’s avonds twee maal zo snel in slaap valt?  Kortom er zitten heel veel voordelen aan het fietsen door kinderen. Het belangrijkste blijft natuurlijk dat fietsen ook gewoon leuk is! Leergeld De Stuwwal doet mee om ervoor te zorgen dat echt elk kind in Heumen, Mook en Middelaar, Gennep en bergen op de fiets kan stappen!!

Ieder kind moet een fiets kunnen hebben

Als kind is een fiets onmisbaar. Je gaat naar school, naar je sportclub of naar vriendjes. Toch heeft niet ieder kind de financiële middelen voor een fiets. In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld De Stuwwal zorgt ervoor dat ook deze kinderen mee kunnen doen!

Kansen voor kinderen

Stichting Leergeld De Stuwwal biedt kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het gaat dan bijvoorbeeld om deelname aan sport en cultuur, een laptop voor het schoolwerk of ook de fiets om zelfstandig overal naar toe te kunnen gaan! Leergeld biedt de kinderen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Nu meedoen, is straks meetellen

Voor meer informatie en aanvragen: kijk op www.leergeld.nl/destuwwal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio