32 C
De Bilt
zaterdag, 13 augustus 2022

Flexwonen voor spoedzoekers in Horst aan de Maas

De gemeente Horst aan de Maas zet vol in op het toevoegen van woningen, ook voor spoedzoekers. Zij voegt 1000 woningen toe, waardoor er in de gemeente voor iedereen weer iets te kiezen valt op de woningmarkt. Bovenop deze ambitie gaat de gemeente nu 200 flexwoningen toevoegen voor woningzoekenden die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. De eerste woningen zijn voorzien in Meerlo, America en Horst.

Spoedzoekers

Voor de huisvesting van spoedzoekers, mensen die gescheiden zijn, starters, studenten, arbeidsmigranten die hier blijvend willen wonen en statushouders, is de gemeente Horst aan de Maas op zoek naar creatieve oplossingen. Eén van deze oplossingen is gevonden in flexwoningen. Dat zijn woningen die snel gerealiseerd kunnen worden en die voor een periode van maximaal 15 jaar blijven staan. De flexwoningen worden toegevoegd aan de al bestaande sociale huurvoorraad in de gemeente.

Woningmarkt onder druk

Wethouder Roy Bouten: “De woningmarkt staat flink onder druk. Dat merkt iedereen, maar zeker ook inwoners met een kleinere portemonnee die zijn aangewezen op de sociale huur en mensen die om andere redenen, zoals een scheiding, met spoed op zoek zijn naar woonruimte. Onder andere door scheefgroei (mensen die onterecht nog in een sociale huurwoning wonen) komt er weinig vrij en wachten er veel mensen op een woning. Door het toevoegen van flexwoningen zijn we in staat om daar snel wat aan te doen. Deze groep stroomt later door naar reguliere woningen.”

Locaties

De gemeente Horst aan de Maas vindt het belangrijk dat er voor iedereen in de gemeente iets te kiezen valt, maar ook dat verschillende vormen van huisvesting goed verspreid zijn over de dorpen. De ongeveer 200 flexwoningen worden verspreid over de gemeente. Er wordt nu gekeken naar drie locaties. De woningen zijn voorzien op het perceel aan de Kerkbosweg in America, het perceel aan de Westsingel naast de brandweerkazerne in Horst en het perceel tegenvoer de basisschool in Meerlo. Met de buurt van de locaties is de gemeente in gesprek om de plannen verder vorm te geven. Het streven is om de eerste flexwoningen voor spoedzoekers eind 2022 klaar te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio