22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Gemeente Cranendonck verhoogt tarieven aan thuiszorgaanbieders vanwege nieuwe cao

Gemeente Cranendonck verhoogt de tarieven die zij betalen aan de organisaties die voor de gemeente hulp bij het huishouden uitvoeren. Dit vanwege de nieuwe cao voor hun personeel. Wethouder Marcel Lemmen: “Wij vinden het heel belangrijk dat hulp bij het huishouden wordt uitgevoerd door professionals, zodat onze inwoners die het nodig hebben goede ondersteuning krijgen bij huishoudelijke taken. Daar hoort voor de thuiszorgmedewerkers een passend salaris bij, conform de cao. Het is niet meer dan logisch dat we als gemeente de werkgevers van deze mensen daar ook voor betalen”.

Hoger tarief vanwege nieuwe coa en loonsverhoging

Eind 2017 heeft Cranendonck de hulp bij het huishouden opnieuw aanbesteed. In de tarieven die betaald werden aan thuiszorgaanbieders werd ook rekening gehouden met de op dat moment geldende cao voor thuiszorgmedewerkers. Per 1 april is een nieuwe cao en loonschaal voor personeel werkzaam in de thuiszorg 2018 ingevoerd. Daarnaast is er per 1 oktober 2018 sprake van een reguliere loonsverhoging in deze sector. Dat betekent dat we ook de tarieven die de gemeente betaalt aan thuiszorgaanbieders aanpassen.

Langer thuis wonen door passende ondersteuning

Hulp bij het huishouden is voor veel kwetsbare ouderen en chronisch zieken een belangrijke voorwaarde om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. “Langer thuis wonen, in de eigen omgeving, is een uitgangspunt van de gemeente en dat moeten we dus ook faciliteren” zegt wethouder Lemmen.

Samen met thuiszorgaanbieders

De nieuwe tarieven zijn in overleg met de thuiszorgaanbieders tot stand gekomen. Het resultaat is een tariefsverhoging van 6% met terugwerkende kracht per 1 april 2018 en 4% per 1 oktober 2018. Op 21 augustus 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders deze tariefsverhoging vastgesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio