18.4 C
De Bilt
zondag, 3 juli 2022

Gemeente Gennep begint aan maaironde voorjaar 2022

Gennep – Eind mei begint de gemeente Gennep met de voorjaarsronde maaibeheer. We passen ecologisch maaibeheer toe waar het kan, en regulier beheer (alles glad en strak maaien) waar het moet.

Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid is belangrijk. We maaien daarom halve meterstroken langs fietspaden. Ook zorgen we dat reflectorpaaltjes zichtbaar zijn en maaien we zichtpunten op kruisingen vrij. In bermen waar de begroeiing hoog staat, maaien we gedeeltelijk. Zo blijft er altijd wat groen staan.

Ontwikkeling biodiversiteit

Ook op de grotere grasvlakten, waar goede kansen liggen voor de ontwikkeling van biodiversiteit, maaien we gedeeltelijk (ongeveer 40% van de begroeiing). Hier maaien we in een slingerend patroon. Verder maaien we iedere 10 dagen halve meterstroken langs deze grasvlakten. Gazons met gebruiksfunctie maaien we ook iedere 10 dagen. Deze grasvelden zijn vooral te vinden binnen de bebouwde kom, bijvoorbeeld bij speeltuinen.

Niet alle stroken zijn eigendom gemeente Gennep

Het kan zijn dat u in de afgelopen weken al heeft gezien dat er gemaaid werd. Niet alle stroken en vlakten in de gemeente zijn eigendom van de gemeente. Ook de provincie en het waterschap hebben bijvoorbeeld stukken grond in bezit. Zij beheren deze gronden zelf en zijn mogelijk al eerder begonnen met maaien.

Meer informatie over het maaibeheer van de gemeente vindt u op www.gennep.nl/groenergennep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio