21.9 C
De Bilt
woensdag, 18 mei 2022

Wat is de Gezelligste Straat van Nederweert?

Nederweert – Tijdens Burendag, op zaterdag 26 september, kiezen we voor de derde keer De Gezelligste Straat van Nederweert. Vorig jaar was de Klumpenstraat in Nederweert-Eind de winnaar. Waar ligt die straat dit jaar? Doe mee! De winnaar krijgt een wisseltrofee en mag zich één jaar lang de gezelligste straat van Nederweert noemen.

Zelf invullen

Wethouder Carla Dieteren gaat samen met de leefbaarheidsregisseurs op stap langs alle aangemelde straten. Zij kiest ook de winnaar uit van de Gezelligste Straat. Bewoners kunnen bijvoorbeeld hun straat versieren, feestverlichting aanbrengen en/of hun tuintjes aanpassen. Iedereen mag het helemaal zelf invullen, maar het verhaal erbij is ook belangrijk.

Foto: gemeente Nederweert

Saamhorigheid

“Vooral initiatieven die het samenhorigheidsgevoel versterken zijn zeer kansrijk,” aldus leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar. “In deze tijd van corona vinden we het belangrijk dat straten en buurten naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Ik ben erg benieuwd hoe dat tot uitdrukking komt bij de aanmelders,” aldus wethouder Dieteren.

Winterpakket voor Gezelligste Straat

De winnende straat ontvangt een mooi winterpakket, met o.a. een kerstboom, lampjes en een oliebollenmix. Daarmee kan de buurt in de decemberperiode nog een keer gezellig worden gemaakt.

Aanmelden

Wil je meedoen met je straat? Meld je dan aan. Dat kan tot 11 september door een mail te sturen naar Harold van der Haar, via h.vanderhaar@nederweert.nl. Vermeld in het bericht uiteraard om welke straat het gaat en geef een korte omschrijving van het plan.

Bijdrage voor activiteit via Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Daarom is het mogelijk als buurt tot 16 augustus een aanvraag tot maximaal € 350,- in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Ook kan een Burendag-feestpakket worden aangevraagd. Kijk voor meer informatie op www.burendag.nl.

Veilig vieren

Ook op anderhalve meter afstand zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten die je samen met je buren kunt ondernemen. Veiligheid en gezondheid gaan boven alles. Wij roepen alle deelnemers dan ook dringend op alle geldende voorschriften vanuit de Rijksoverheid en RIVM in acht te nemen bij het vieren van Burendag en de Gezelligste straat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio