31.1 C
De Bilt
donderdag, 11 augustus 2022

huiseigenaren besparen energie via isolatieactie: Gemeente Horst aan de Maas helpt

Horst aan de Maas – Gemeente Horst aan de Maas vindt het belangrijk om huiseigenaren op weg te helpen bij energie besparen en het verduurzamen van hun woning. Daarom is de gemeente samen met het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente, een isolatieactie gestart. Woningen die na 1992 zijn gebouwd, beschikken reeds over goede isolatiematerialen. Daarom richt deze inkoopactie zich op de huiseigenaren van woningen die ouder zijn dan 1992. Het isoleren van de woning zorgt voor een energiezuinige, comfortabele en toekomstbestendige woning.

Wethouder Thijs Kuipers: “We bouwen samen aan een duurzaam Horst aan de Maas. In onze gemeente hebben wij dan ook de opdracht om in 2030 de 2400 meest kansrijke woningen aardgasvrij te hebben. En in 2050 zijn alle gebouwen en woningen. Dat begint met isoleren. Het is dan ook goed om hier samen in op te trekken. Een inkoopactie helpt hierbij. Door dit collectief te organiseren kan er een scherpe prijs worden geboden. Zo proberen we het als gemeente Horst aan de Maas zo makkelijk mogelijk te maken voor iedereen om mee te doen.”

Inkoopactie woningisolatie voor huiseigenaren

Samen met regionale isolatiebedrijven is er een inkoopactie samengesteld met een goede prijskwaliteitsverhouding voor de maatregelen: spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie.

Hierbij wordt uitsluitend samengewerkt met gecertificeerde bedrijven, hierdoor wordt de kwaliteit geborgd en zijn bewoners ervan verzekerd dat de maatregelen goed worden uitgevoerd.

Inschrijven is mogelijk via de website van het Duurzaam Bouwloket. Na inschrijving komt er een isolatiebedrijf (geheel vrijblijvend en gratis) bij de huiseigenaar langs om te situatie te bekijken. Na de woninginspectie wordt de offerte gemaakt en kan de opdracht wel of niet verleend worden. Na akkoord op de offerte maakt het bedrijf een afspraak om de maatregel(en) uit te voeren.

De inkoopactie is beschikbaar t/m 31 augustus 2022. Inschrijven is mogelijk via www.duurzaambouwloket.nl/isolatieactie-horstaandemaas

Online informatieavond

Donderdag 14 juli organiseert gemeente Horst aan de Maas een informatieavond (webinar) voor huiseigenaren. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket geeft een presentatie over woningisolatie, de inkoopactie, de subsidies en financiering. Er is ook een mogelijkheid om vragen te stellen via een live chat. Na afloop van de avond wordt de terugkijklink automatisch toegestuurd naar alle bewoners die zich hebben ingeschreven.

Wanneer
:
        Donderdag 14 juli (19:30 – 20:30 uur), online via telefoon, tablet of PCInschrijven:      www.duurzaambouwloket.nl/isolatieactie-horstaandemaas

Bekijk de producten in de mobiele showroom

Benieuwd naar hoe de verduurzamingsproducten zoals isolatiematerialen en een warmtepomp, eruitzien? Bezoek dan op zaterdag 16 juli de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket. Deze is tussen 10.00 en 14.00 te bezoeken voor de ingang van het gemeentehuis aan het Wilhelminaplein in Horst. Hier kunt u bovendien in gesprek met de onafhankelijke adviseurs van het Duurzaam Bouwloket. Deze showroom kunt u natuurlijk ook bezoeken wanneer u niet meedoet aan deze inkoopactie.

Subsidie isoleren beschikbaar

Op dit moment is het isoleren van de woning extra interessant. Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt namelijk een subsidie beschikbaar voor woningeigenaren die minimaal 2 energiebesparende maatregelen hebben uitgevoerd. Deze ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE)’ is aan te vragen via www.rvo.nl.  Benieuwd welke (subsidie)regelingen er nog meer beschikbaar zijn? Doe de subsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Behoefte aan meer informatie?
Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket via www.duurzaambouwloket.nl/horst-aan-de-maas. Op deze website is meer informatie te vinden over: energiebesparende maatregelen, subsidies- en financieringen, lokale initiatieven/acties.

Duurzaam Bouwloket is een onafhankelijke expert die huiseigenaren begeleidt naar een energiezuinige woning. Het gratis advies voor alle inwoners wordt door de gemeente gefinancierd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio