22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Hunsel draagt parochiezaal over

Het college heeft besloten in te stemmen met het voorstel om de parochiezaal in Hunsel over te dragen aan Stichting Gemeenschapshuis Hunsel. Op dit moment is de parochiezaal nog eigendom van fanfare Sint Cecilia.

Parochiezaal Hunsel

De parochiezaal heeft op dit moment slechts beperkte mogelijkheden voor multifunctioneel gebruik. Daarnaast is groot onderhoud nodig en kan en wil de fanfare de lasten voor beheer en exploitatie niet langer alleen voor zijn rekening nemen. Het is dan ook wenselijk om het eigendom “om niet” over te dragen aan meerdere verenigingen.

Samenwerkende verenigingen

De Parochiezaal fungeert voor de gemeenschap als ontmoetingsplaats. De heer Christophe van de Stichting: “Als stichting zijn we blij met de steun van de gemeente Leudal bij de verwerving van de zaal in Hunsel. Hiermee kunnen we de eerste stappen gaan zetten naar een toekomstbestendige ruimte waar de inwoners en verenigingen zich thuis kunnen voelen.” Om te komen tot de Stichting zijn de verenigingen begeleid door de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) / Spirato.

Kansrijk

Het college van de gemeente Leudal voorziet in de kosten voor het vormen van de stichting en daarmee gerelateerde zaken. Wethouder Stan Backus: “Als college zijn we van mening dat met het burgerinitiatief in Hunsel een goede richting wordt gegeven aan ons accommodatiebeleid, waarin een ontwikkelopgave met prioriteit is opgenomen: “Het geven van invulling aan een toekomstbestendig dorpshuis.” De daadwerkelijke overdracht van het eigendom van de Parochiezaal dient nog plaats te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio