24.2 C
De Bilt
woensdag, 18 mei 2022

Kermis Weert: de snelste, grootste en goedkoopste van Limburg!

Weert – Van vrijdag 28 september tot en met woensdag 3 oktober verandert de binnenstad van Weert in één groot pretpark. De jaarlijkse Kermis Weert is de op één na grootste kermis van Nederland. Ruim 130 attracties staan op 7 kermispleinen, die elk afzonderlijk een volwaardige kermis vormen. Ook dit jaar is er weer een groot aantal mooie publiekstrekkers. En hoewel de ritprijzen voor het eerst in jaren iets worden verhoogd, is Kermis Weert nog de snelste, grootste en goedkoopste kermis van Limburg!

Geniet van het prachtige uitzicht vanuit het 40 meter hoge reuzenrad Sky Wheel of de mega-zweefmolen Around the World. Ook voor de echte waaghalzen is er genoeg te beleven. Wat dacht je van de 60 meter hoge Booster Maxx of een ritje in de Ghost Rider, die je met 4G in de rondte en over de kop slingert? Sla ook de razendsnel ronddraaiende Reactor of The Mine Tower met een vrije val van 90 meter, niet over. Kermis Weert heeft ook het grootste aanbod aan kinderattracties: van een ritje in de Mini Cars tot de Mini Octopus of het grijpen van ‘de flos’ in de Rups.

Alle toppers op één kermis

Wist je dat de Kermis in Weert na Tilburg de best bezochte kermis van Nederland is? Mensen tot ver buiten de regio en ook uit België en Duitsland komen er speciaal voor naar Weert. Dat is niet zo gek als je weet dat de kermis 1,7 kilometer lang is en een selectie biedt van de allerbeste attracties van dit moment. Er zijn dit jaar meer dan 130 attracties (dat is ruim twee keer zoveel als de Efteling!). Trek er gerust meerdere dagen voor uit om alle 7 kermispleinen te ontdekken.

Betaalbaar voor iedereen!

In een tijd waarin alles duurder wordt, is Kermis Weert echt een verademing. Het is al vele jaren de voordeligste binnenstadkermis van Nederland en dat blijft zo! Toegang tot de kermis is gratis en een kaartje kost bij vrijwel alle attracties tussen de € 1,50 en € 2,50! Alleen enkele topattracties zijn duurder. Dat soort prijzen zie je echt nergens meer. In Weert kun je gerust nog een keer in je favoriete attracties of houd je geld over voor popcorn, een suikerspin of oliebol.

Pop-up store met miniatuurkermis

 

Dit jaar is er voor het eerst een pop-up store in de Langstraat. Daar is een expositie met onder andere een miniatuurkermis. Bezoekers kunnen er terecht voor alle ins en outs over de kermis en voor de aanschaf van leuke kermissouvenirs. Qua attracties is de nieuwe Mine Tower letterlijk en figuurlijk een grote publiekstrekker. Vanaf 90 meter hoogte kijk je over Weert uit, voordat je met een ‘vrije val’ weer sensationeel naar beneden gaat. Ter vergelijking: de St. Martinustoren is 78 meter hoog. Een andere leuke nieuwkomer is het vlooiencircus van Clown Milko, voorheen directeur van Circus Renz. Enkele van zijn artiesten waren al te gast in huize Royal Palace in Monte Carlo.

Win VIP kaarten voor Kermis Weert!

Ook dit jaar is er weer van alles te winnen. Volg Kermis Weert op Facebook. Daar komen allerlei leuke winacties voorbij. Zo kun je een Freak-kaart, een Kids-kaart en een Family-kaart winnen. Dat zijn VIP kaarten voor de kermis, die je gratis toegang geven tot de leukste attracties en de smakelijkste hapjes!

Volop voordeel in de kermiskrant en de kermiswebsite

Ook dit jaar is er een speciale kermiskrant gemaakt vol leuke weetjes, een attractieoverzicht, acties én voordeelbonnen van alle grote attracties. Knip ze uit en pak je voordeel! Heb je de krant gemist? Op kermisweert.nl staat de digitale krant en kun je je voordeel gewoon printen. Een bezoek aan de website is sowieso de beste manier om alvast in de stemming te komen. De voorpret kan niet vroeg genoeg beginnen!

Omleidingen

Tijdens de op– en afbouw van de kermis en tijdens de kermisdagen zijn er voor het verkeer omleidingsroutes ingesteld. Deze staan aangegeven op gele borden. Ook zijn enkele mobiele tekstborden geplaatst op cruciale locaties. De omleidingsroutes gelden vanaf dinsdag 25 september 19.00 uur tot vrijdagochtend 5 oktober. Onder meer het Bassin en de Langpoort zijn dan afgesloten. Kijk voor de omleidingsroutes en meer informatie op www.kermisweert.nl/bereikbaarheid-parkeren.

Veiligheid

Voor het preventief handhaven van de openbare orde en veiligheid zijn, in overleg met de politie, maatregelen genomen zoals cameratoezicht en crowdmanagement. Via mobiele camera’s en berichten op digitale tekstborden is het mogelijk publieksstromen te volgen en te sturen. Zo blijft het voor iedereen een veilige maar vooral gezellige kermis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio