30.9 C
De Bilt
zondag, 14 augustus 2022

Kerstactie voor minima

Weert – In december helpt de Broederschap mensen die het goed kunnen gebruiken door het inzamelen van artikelen. Met deze Kerstactie kunnen we naastenliefde in de praktijk brengen. De kerken in het dekenaat Weert helpen hier graag aan mee.

Kersteactie

Theo Jongeling, proost van de Broederschap: “Het is inmiddels een mooie traditie dat de Broederschap een Kerstactie houdt voor de minima onder ons. Ook dit jaar is onze kerstactie weer hard nodig. In deze voor iedereen moeilijke periode zijn veel mensen door omstandigheden aangewezen op giften. U maakt niet alleen de minima blij. Het is ook een fijn gevoel iets voor een ander te kunnen doen, zeker in deze dagen voor Kerstmis.”

Hoe doet u mee?

U doet mee door het geven van houdbare producten, vooral blikken of potten groenten, vis in blik, wc-papier, waspoeder, schoonmaak- en toiletartikelen (shampoo, tandpasta, zeep). Vanaf 7 tot en met 21 december zijn alle kerken in ons dekenaat inzamelpunten voor de kerstactie. Dit zijn de kerken van Weert, Nederweert, Ospel, Altweerterheide, Tungelroy, Laar en Stramproy. Er zullen in de kerken kratjes klaar staan waar u uw houdbaar voedsel en andere producten in kunt afgeven. Let u wel even op de houdbaarheidsdatum die nog minstens twee maanden geldig moet zijn.

Wij zorgen uiteraard dat uw gift goed terecht komt. Alvast dank voor uw goedheid.

Wat is de Broederschap?

De Broederschap, opgericht in 1404, is een vereniging die de verering van Maria bevordert door het organiseren van activiteiten in de geloofsgemeenschap. Tevens dragen we onze Mariaverering in maatschappelijke zin uit met het organiseren en verlenen van bijstand.

Kerstactie-bij-Moeselkapel-02 Foto Broederschap Weert

www.broederschapweert.nl

In 1404 werd in Weert een Broederschap opgericht om de devotie tot Maria te bevorderen. Deze devotie kwam tot hoogbloei in de 18e eeuw rondom het Miraculeuse Beeld van Onse Lieve Vrouwe te Weert, die ook vereerd werd onder de titel “Onze Lieve Vrouw van Bijstand”. Het wonderbeeld werd vereerd in de dekenale stadskerk van Weert (gebouwd in 1456), toegewijd aan Sint Martinus en kreeg de toevoeging: Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van Weert.


Op 1 mei 1996 is de Venerabele “Broederschap van de Miraculeuse Onse Lieve Vrouwe tot Weert” van 1404 heropgericht. Haar doelstelling is de bijzondere verering van “Onse Lieve Vrouwe tot Weert” te bevorderen en tevens de titel van Bijstand waaronder Zij in Weert wordt vereerd, te actualiseren en in de praktijk te brengen. De Broederschap loopt mee in processies in Nederland en België. In december houdt zij een kerstactie voor de Voedselbank Weert. Naast via de website is de Broederschap te vinden op Facebook op de pagina Broederschap Weert.

Word donateur voor € 10 per jaar

U kunt donateur van de Venerabele Broederschap worden door een e-mail met uw naam en adres te sturen naar info@broederschapweert.nl. U betaalt slechts € 10 per jaar (meer mag natuurlijk ook): rekeningnummerNL55 RABO 0176 9861 38 ten name van de Broederschap in Weert.

www.martinusmonument.nl

De Stichting Martinus Monument is in 1971 opgericht door een aantal Weertenaren met als doel de rijksmonumentale St Martinuskerk te behouden voor de stad Weert voor de nabije en verre toekomst. De St Martinuskerk in Weert is een top 100 monument.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio