22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Komend weekend geen treinen tussen Eindhoven en Roermond

Eindhoven/Roermond – Tussen Eindhoven en Roermond vinden zaterdag 17 en zondag 18 augustus spoorwerkzaamheden plaats. Zo worden er in Heeze geluidsschermen geplaatst, vernieuwen we damwanden van een viaduct in Weert en vernieuwen we delen van het spoor op het emplacement in Weert. NS zorgt komend weekend voor vervangend vervoer met snel- en stopbussen.

Spoorvernieuwing al

Aannemer VolkerRail vernieuwt in opdracht van ProRail komend weekend delen van het spoor, zoals spoorstaven, dwarsliggers en wissels. Door tijdig te vernieuwen, houden we het spoor in goede conditie en voorkomen we onnodige storingen. Ook verleggen we kabels en leidingen op het emplacement en leggen we nieuwe inspectiepaden aan.

Nieuwe damwanden komend weekend geplaatst

Net buiten Weert voeren we ook werkzaamheden uit aan het spoorviaduct De Voorste Singel. Op de vier hoeken van het viaduct vernieuwen we de damwanden. Na de werkzaamheden kan het viaduct weer jaren mee.

Geluidsschermen en raildempers

In Heeze plaatst aannemer Strukton Rail op diverse locaties geluidsschermen en raildempers, waardoor omwonenden langs het spoor straks minder geluidsoverlast hebben van passerende treinen. Dit weekend worden geluidsschermen geplaatst op de locaties die alleen bereikbaar zijn als er geen treinen rijden. De rest van de schermen wordt de komende maanden geplaatst.

Gevolgen treinverkeer komend weekend

Vanwege de werkzaamheden rijden er tussen Eindhoven en Roermond dit weekend geen treinen. NS zet snel- en stopbussen in. Wij adviseren u ruim voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen voor een goed advies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio