11.5 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Long Course Weekend Holland – Beesel verplaatst naar 10 – 12 september 2021

Beesel – De derde editie van Long Course Weekend Holland – Beesel, dat normaal gezien zou plaatsvinden in het weekend van 14 tot en met 16 mei 2021, kan geen doorgang vinden op de geplande datum. Reden hiervoor zijn de aanhoudende maatregelen en beperkingen rondom het Corona virus. Het meerdaagse sportspektakel wordt daarom verplaatst naar 10 tot en met 12 september.

Veiligheid altijd voorop

“Wij geloven dat sporten en sportevenementen bijdragen aan een gezonde levensstijl en zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is om op een veilige manier sportevenementen te organiseren. Toch moeten we het evenement verplaatsen, omdat het op dit moment de enige juiste keuze is. De veiligheid en gezondheid van atleten, vrijwilligers, inwoners en personeel staan bij ons altijd voorop”, aldus Rob Frambach, directeur van organisator Extra Leisure.

Beslissing in goed overleg

De beslissing om Long Course Weekend Holland te verplaatsen naar later dit jaar is in goed overleg met de gemeente Beesel genomen. “Hoewel de verplaatsing vervelend is voor atleten die al een lange tijd aan het trainen zijn, zijn we ervan overtuigd dat het beter is voor iedereen. Een wedstrijd organiseren onder de huidige omstandigheden is gewoonweg niet verantwoord”, aldus Frambach.

Nieuwe datum Long Course Weekend Holland

Organisator Extra Leisure heeft ook een nieuwe datum op het oog: 10 tot en met 12 september 2021. Daarnaast wordt er vanwege de huidige omstandigheden ook voor een andere locatie gekozen voor de start en finish locatie van het fiets- en loopparcours. “Door de drukke evenementenkalender in de gemeente Beesel wijzigt éénmalig de start- en finish locatie van het fiets- en hardloopparcours van het Raadhuisplein in Reuver naar de Markt in Beesel. Het zwemonderdeel blijft bij BillyBird Park Drakenrijk” aldus projectmanager Roxanne Caris.

Atleten voor Long Course Weekend Holland zijn middels een e-mail geïnformeerd over de verplaatsing van het evenement en hun inschrijving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio