22.1 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Nieuwe woonzorgcomplex in Weert krijgt steeds meer vorm

De bouw van woonzorgcomplex Huize Molenveld aan de Coenraad Abelstraat 36 in Weert verloopt voorspoedig. De verwachting is dat Huize Molenveld de deuren in januari 2023 kan openen. De website van Huize Molenveld gaat binnenkort al live.

Woonzorgcomplex op de plaats van oude klooster

Het nieuwe woonzorgcomplex wordt gebouwd op de plek waar eerder het oude klooster stond. In het najaar van 2019 werd dit gekocht door Peters Projectontwikkeling (PPO) uit Schaijk. Restauratie en verbouwing van het klooster bleek al snel geen reële optie. Dus werd het gesloopt. Bouwbedrijf Peter Peters B.V. is vervolgens gevraagd om op deze mooie plek in het groene hart van Fatima, Huize Molenveld te bouwen. Een mooi, functioneel en duurzaam woonzorgcomplex dat qua uitstraling prima past in de omgeving.

Huize Molenveld

Huize Molenveld is een vernieuwend woonzorginitiatief voor ouderen en richt zich straks in eerste instantie op ouderen met dementie en ouderen met een lichamelijke aandoening uit de wijk Fatima en omgeving van Weert. Ouderen die niet meer thuis kunnen wonen, maar ook (nog) niet naar een verpleeghuis willen, kunnen er terecht.

Ook biedt het woonzorgcomplex vanaf volgend jaar logeermogelijkheden voor thuiswonende ouderen, waarvan de mantelzorg tijdelijk ontlast wil worden of niet beschikbaar is. Bijvoorbeeld tijdens ziekte of vakantie. Dit geldt ook voor cliënten die intensieve palliatieve zorg nodig hebben, die thuis niet gegeven kan worden.

Beschermde woonomgeving

Een en ander uiteraard afhankelijk van de vraag en de mogelijkheden op dat moment. Kortom, Huize Molenveld gaat een beschermde woonomgeving bieden aan ouderen die een veilig en goed thuis nodig hebben. In de zorgverlening zal het nieuwe woonzorgcomplex de samenwerking zoeken met zorginstellingen en individuele zorgverleners in Weert en omgeving.

Volledig pakket thuis

Het gebouw bestaat straks uit drie bouwlagen en telt dan 42 zorgstudio’s. Elke woonlaag wordt voorzien van een grote huiskamer, waar dagelijks de verse maaltijden worden bereid en dagbesteding wordt geboden. De cliënt betaalt straks huur voor de studio en woont dan zelfstandig doch beschermd met zorg 24/7 in de directe nabijheid.

Powered by Proteion

Huize Molenveld zal zelfstandig worden gerund door zorgondernemers Ilse Greefkens en Frenk Niesten en gaat nauw samenwerken met Proteion op het gebied van zorgbeleid, ondersteunende systemen, administratie en facturatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio