14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Omleidingen en wegafsluiting door dijkversterking

Bergen (L) – In Bergen en Aijen wordt op diverse plekken gewerkt aan de dijkversterking. Op enkele locaties gelden tijdelijke verkeersmaatregelen om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Afsluiting Kerkstraat van 18 tot en met 20 juni

Door technische problemen zijn de werkzaamheden een week verschoven en vinden nu plaats in week 25. In die week is de Kerkstraat van maandag 18 tot en met woensdag 20 juni afgesloten behalve voor (brom)fietsers en voetgangers. Het is dan niet mogelijk om vanuit Nieuw Bergen via de dijkovergang Kerkstraat Bergen te bereiken. De omleidingsroute is aangegeven. De afsluiting is nodig omdat de kabels en leidingen worden aangepast. Op de bijgevoegde plattegrond is de situatie weergegeven.

Samenloop verkeersmaatregelen Kampweg en Oude Kerkstraat

Momenteel worden de dijkovergangen aan de Kampweg (Aijen – Well) gereconstrueerd in het kader van de dijkversterking. De verkeersmaatregelen waren gepland t/m week 23 maar lopen een week uit, vanwege vertraging in het bouwproces. Dat wil zeggen dat er in week 24 samenloop zal zijn met de verkeersmaatregelen voor het aanpassen van kabels en leidingen aan de Kerkstraat. De kernen van Bergen en Aijen blijven bereikbaar via de dijkovergang aan de Aijerdijk. Ook wordt voorzien in een extra bypass voor hulpdiensten bij de Oude Kerkstraat zodat de woonkernen in noodgevallen via twee zijden ontsloten zijn.

Meer informatie

Meer informatie over de verkeersmaatregelen en omleidingsroutes, over de werkzaamheden dijkversterking kunt u lezen op https://www.dijkversterkingprio1.nl/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio