15.6 C
De Bilt
vrijdag, 19 augustus 2022

Rotonde Maaseikerweg-Onzelievevrouwestraat afgesloten vanaf 5 oktober

Weert – De gemeente Weert laat werkzaamheden uitvoeren aan de rotonde Maaseikerweg-Onzelievevrouwestraat. Deze rotonde wordt gereconstrueerd en er komen vrijliggende fietspaden. Tegelijkertijd worden de rioolleidingen onder de rotonde vervangen. Vanwege deze werkzaamheden wordt de rotonde vanaf vrijdag 5 oktober voor al het verkeer afgesloten.

De afsluiting van de rotonde maakt onderdeel uit van de totale riool- en wegwerkzaamheden aan de Onzelievevrouwestraat, Sint Mathiasstraat en Maaseikerweg. De rotonde Maaseikerweg-Onzelievevrouwestraat is een belangrijke schakel in het wegennet van Weert. Echter is het een verkeersonveilige rotonde waar veel aanrijdingen en bijna aanrijdingen met fietsers plaatsvinden. De rotonde wordt aangepast om de verkeersveiligheid van de deze verkeersdeelnemers te verbeteren.

Afsluiting en omleiding

De rotonde is afgesloten vanaf vrijdag 5 oktober. Dit duurt naar verwachting tot en met zondag 11 november. Voor het verkeer loopt er een omleiding via de Roermondseweg, Emmasingel, Driesveldlaan en Stationstunnel. Dit staat aangegeven op gele borden. Ook staat de omleidingsroute al aangegeven op de Ringbaan. Daarnaast worden de verkeersregelinstallaties op de Driesveldlaan en bij de Stationstunnel tijdelijk aangepast. Dit is om te zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer op de omleidingsroute.

Om de afsluiting zo kort mogelijk te houden, wordt er ook in de weekenden gewerkt. Verder is er bewust voor gekozen dit werk rondom de herfstvakantie te plannen. Zo heeft het schoolgaand fietsverkeer minder overlast van de afsluiting.

Overige werkzaamheden

Dit werk is in drie fasen verdeeld om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Het werk aan de rotonde is de tweede fase in dit project.

Er wordt al gewerkt in de Onzelievevrouwestraat en Sint Mathiasstraat (fase 1). Dit duurt nog ongeveer vier weken. Voor het verkeer geldt een omleidingsroute via de Roermondseweg en de Maaseikerweg.

Zodra de rotonde weer open is, start op maandag 12 november het werk in de Maaseikerweg (fase 3). Dan is de Maaseikerweg afgesloten vanaf de Roermondseweg tot aan de rotonde. Dit duurt, afhankelijk van de weersomstandigheden, naar verwachting zeven weken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio