7.7 C
De Bilt

Hoorn wordt Safe Streets gemeente

Hoorn – Op dinsdag 6 juli stemde de Hoornse raad unaniem in met een initiatiefvoorstel van GroenLinks en EénHoorn om Safe Streets gemeente te worden. De raad wil dat de gemeente nog veel meer aandacht gaat geven aan de veiligheid op straat en het tegengaan van intimidatie op straat.

Safe Streets, veilig wonen

De fracties van GroenLinks en EénHoorn dienden samen een initiatiefvoorstel in om zich aan te melden als Safe Streets gemeente. De fracties vinden dat iedereen zich in Hoorn altijd en overal veilig moet voelen op straat. Ongeacht het tijdstip, wat ze dragen of in welke buurt ze zijn. Om dat te bereiken zou de gemeente er alles aan moeten doen om de onveiligheid en het onveiligheidsgevoel op straat tegen te gaan.

Unanieme steun

Dat kan gaan om sociale activiteiten, zoals aandacht voor slachtoffers en voorlichting over het signaleren van en acteren op intimiderend gedrag en campagnes. Maar het kan ook gaan om het in kaart brengen van onveilige plekken en aanpassingen in de openbare ruimte. Het initiatiefvoorstel kreeg unanieme steun van de overige raadsfracties.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio