1.5 C
De Bilt

Medemblik zet vrijwilligers in het zonnetje

Gemeente Medemblik heeft meer dan 40 zeer betrokken vrijwilligers uitgenodigd voor een gezellige middag in het Wapen van Medemblik om hun actieve rol in het tegengaan van zwerfafval binnen de gemeente te vieren.

Woensdagmiddag 27 september is deze groep gewaardeerde mensen ontvangen met koffie en gebak waarna ze officieel zijn verwelkomd door wethouder Harry Nederpelt. Hij sprak namens de gemeente zijn waardering uit voor al hun inspanningen. Daarna liet Corona Rentenaar, namens alle ondernemersverenigingen binnen de gemeente, weten hoe trots en blij lokale ondernemers zijn met het werk van deze vrijwilligers.

Vrijwilligers uit diverse kernen van Medemblik

De vrijwilligers komen uit verschillende gemeentekernen. Zij helpen in hun vrije tijd de mooie omgeving waarin ze wonen, schoon te houden. Dit gebeurt soms in groepjes en soms alleen, één of meerdere keren per maand. Dan trekken ze eropuit en pakken al het afval op dat buiten op straat of in de natuur ligt. Ook kinderen doen mee.

Wethouder Harry Nederpelt: “Betrokken inwoners die belangeloos meehelpen om onze prachtige gemeente schoon te houden, zijn gewoon onmisbaar. Wij zijn deze mensen erg dankbaar en willen dat met dit gebaar ook laten zien.

Klein aandenken

Als extra blijk van waardering werd het officiële gedeelte afgesloten met de uitreiking van een klein aandenken. Zo kregen de aanwezigen een thermosmok van gerecycled materiaal van de gemeente en een #Trots!-kalender van de ondernemersverenigingen.

De gemeente hoopt dat deze erkenning een aanmoediging is om het belangrijke werk voort te zetten. De bijeenkomst eindigde met een informele gelegenheid waarbij iedereen kon genieten van een hapje en een drankje.

Ook meehelpen met het tegengaan van zwerfafval? Stuur dan een mailtje naar zwerfafval@medemblik.nl of bel het algemene nummer van gemeente Medemblik: 0229 85 60 00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio