2.2 C
De Bilt

Ondernemersfonds Uithoorn – De Kwakel viert 6-jarig bestaan

Uithoorn – Op dinsdag 6 november vierde het Ondernemersfonds voor Uithoorn en de Kwakel haar 6-jarig bestaan. Om deze viering extra feestelijk te maken, verraste voorzitter Cees Zandvliet wethouder Jan Hazen (Economische zaken) en de bestuursleden van de Stichting Uithoorn en bedrijf (SUB) met een taart.

Naast het 6-jarig bestaan was er nog een reden voor taart. De gemeenteraad van de gemeente Uithoorn heeft unaniem besloten het Ondernemersfonds voor nog eens 6 jaar te verlengen.

Ondernemersfonds verricht goed werk

Het ondernemersfonds is een fonds dat het mogelijk maakt om collectieve initiatieven, projecten en investeringen binnen Uithoorn en De Kwakel te bekostigen als deze bijdragen aan ondernemerschap en de economie. Vanuit het fonds kan bijvoorbeeld een bijdrage worden geleverd aan de aanleg van glasvezel op het bedrijventerrein of aan gemeenschappelijke voorzieningen om duurzamer te ondernemen. Maar ook een activiteit als de Sinterklaasintocht wordt mogelijk gemaakt door het ondernemersfonds. De financiering van het ondernemersfonds vindt plaats uit een opslag op de onroerendzaakbelasting (OZB) niet woningen. De gemeente int de OZB en financiert het fonds er vervolgens mee.

Wethouder Hazen: “Het geld in het ondernemersfonds is van en dus bestemd voor ondernemers om hun samenwerking daadwerkelijk te kunnen uitvoeren. Het fonds heeft haar nut de afgelopen 6 jaar bewezen. Daarom heb ik alle vertrouwen in een geslaagde voortzetting.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio