10 C
De Bilt

Groen licht voor Toekomstbestendig wonen lening

Enkhuizen – De gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor de Toekomstbestendig wonen lening. Deze lening is speciaal bedoeld voor inwoners die hun huis willen verduurzamen of aanpassingen willen doen aan hun huis om langer zelfstandig te kunnen wonen. De leningen worden verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Maatregelen waarvoor u geld kunt lenen

Een lening kan alleen worden aangevraagd voor geselecteerde maatregelen. U kunt daarbij denken aan het energiezuiniger of aardgasvrij maken van uw woning. Bijvoorbeeld door uw dak of muren te isoleren, een warmtepomp of zonnepanelen plaatsen. Ook kunt u denken aan het veiliger maken van uw badkamer, uw slaapkamer of badkamer naar de benedenverdieping verplaatsen. Alle maatregelen zijn te vinden op www.enkhuizen.nl/toekomstbestendigwonen.

Ondersteuning Toekomstbestendig wonen

Aanvragen voor een lening die via de website van gemeente Enkhuizen worden door Duurzaam Bouwloket in behandeling genomen. Deze onafhankelijke organisatie toetst uw aanvraag aan de gestelde criteria van de gemeente. Binnen acht weken ontvangt u een brief van de gemeente waarin staat of u de lening kunt aanvragen bij SVn of niet. Voor het indienen van uw aanvraag heeft u een DigiD nodig.

Over de lening

Bij de Toekomstbestendig wonen lening zijn er drie soorten leningen waar u gebruik van kunt maken. Een lening verstrekker van SVn helpt u bij het maken van de beste keuze voor uw specifieke situatie. De minimale hoogte van leningen bedraagt € 2.500,- en maximaal € 30.000,-, het rentepercentage ligt tussen de 0,5% en de 1,5%. De looptijd van de lening hangt af van de hoogte van de lening, hoe hoger de lening hoe langer looptijd is. De lening wordt verstrekt vanuit een bouwdepot. Kijk voor alle voorwaarden om deel te kunnen nemen aan de lening op de website van de gemeente Enkhuizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio