13.5 C
De Bilt

Tweedehands wandelbrug tussen parkeerterrein en haven in Spanbroek

Spanbroek – U heeft hem misschien al gezien: de karakteristieke wandelbrug die het parkeerterrein en de passantenhaven verbindt met het tegenovergelegen terrein van ’t Kerkhuys en de Herberg. Deze mooie brug is er gekomen dankzij een unieke samenwerking tussen lokaal betrokken organisaties en de gemeente Opmeer en is uiteindelijk voor een gering bedrag gevonden via Marktplaats!

Wandelbrug verbinding in Wandelnetwerk Westfriesland

Al langer bestond de wens om een wandelbrug tussen het parkeerterrein en de locatie bij ‘t Kerkhuys te maken. Het Recreatieschap Westfriesland is sinds 2018 actief om het wandelnetwerk Westfriesland uit te breiden en te vernieuwen. Hiervoor is subsidie van de provincie Noord-Holland beschikbaar gesteld. Als onderdeel van dit netwerk vond men het belangrijk dat er een wandelbrug richting het parkeerterrein kwam en ook een rasterhekwerk langs het wandelpad bij het weiland (om honden uit het weiland te weren). Hiervoor zou een klein subsidiebedrag ter beschikking gesteld kunnen worden maar de kosten van een nieuwe brug zouden veel hoger zijn dan het beschikbaar gestelde bedrag.

Creatieve oplossing

Vanuit een initiatief van ’t Kerkhuys, de Herberg, de schaatsvereniging en ambtenaren van de gemeente Opmeer is het idee ontstaan om een tweedehands brug aan te schaffen om op deze wijze de kosten beperkt te houden en rekening te houden met de gemeentelijke bezuinigingsronde. De initiatiefgroep heeft een tweedehands brug gevonden en aangeschaft. Met lokale inzet en met hulp van aannemer en gemeente is de brug sinds 8 april geplaatst. Ook het hekwerk als afzetting van het weiland is intussen geplaatst. Alle kosten konden hiermee gedekt worden uit de subsidie.

Bebording Wandelnetwerk compleet

Wethouder Kalthoff: “Het is fantastisch om te zien dat dit soort initiatieven vanuit de samenleving in goede samenwerking met de gemeente zo tot stand komen.” Intussen is ook de bebording van het Wandelnetwerk Westfriesland compleet en kan iedereen genieten van dit regionale wandelnetwerk. Voor meer informatie over de routes: www.wandelnetwerknoordholland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio