17.3 C
De Bilt
maandag, 27 juni 2022

Kermissen in Esch, Liempde en centrum Boxtel

Boxtel – In Esch, Liempde en het centrum van Boxtel kunnen dit jaar weer ‘als vanouds’ kermissen gevierd worden. Het college van B&W heeft 25 april jl. de definitieve gunning aan de kermisexploitanten verleend. Wel zijn er voor de kermisssen in Esch en die in het centrum van Boxtel wat veranderingen. De kermis in Esch is verplaatst naar de voorjaarsvakantie en vindt plaats van 5 tot en met 8 mei. De kermis in Boxtel krijgt een overzichtelijkere opstelling waarbij ook meer ruimte voor de terrassen op de Markt wordt gecreëerd.

Esch

Het college vindt het belangrijk dat in elke dorpskern een kermis wordt georganiseerd en heeft deze handschoen ook voor Esch opgepakt. Meestal vond de kermis in Esch plaats tijdens het Paasweekend. Nu is ervoor gekozen deze kermis op een ander moment vroeg in het seizoen te organiseren; namelijk in de meivakantie van donderdag 5 tot en met zondag 8 mei. Die periode is er minder concurrentie van andere kermissen in de omgeving waardoor we meer bezoekers kunnen aantrekken. De kermis is dagelijks geopend van 14:00 tot 0:00 uur.

Centrum Boxtel

De positieve ervaringen met meer ruimte voor terrassen op de Markt tijdens de coronaperiode heeft ertoe geleid dat de Markthoreca graag meer ruimte voor terrassen houdt. Daarnaast wil het college graag een overzichtelijke situatie creëren op de Markt. Daarom is ervoor gekozen om op de Markt een kleiner aantal en ook minder grote attracties te plaatsen. De grotere attracties staan geconcentreerd op het Breukelsplein waar toezicht eenvoudig te organiseren
is. Op deze manier is er op de Markt ook een gezellige kermissfeer en houden we een overzichtelijkere situatie wat bijdraagt aan de veiligheid. De kermis in Boxtel vindt plaats van vrijdag 19 augustus tot en met woensdag 24 augustus.

Liempde

De opzet van de kermis in Liempde blijft hetzelfde als voor de coronaperiode. Deze vindt zoals gebruikelijk plaats in het centrum van het dorp van zaterdag 6 tot en met woensdag 10 augustus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio