14 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Sloop laatste gebouw voormalige school dr. Peelenstraat

Boxmeer – Burgemeester Van Soest deed donderdag de aftrap voor de sloop van het laatste gebouw van het voormalige scholencomplex aan de Boxmeerse dr. Peelenstraat. De gemeente is sinds 2018 bezig met het afbreken van het complex. Het project liep echter meerdere malen vertraging op doordat diverse vleermuizen en vogels zich in en op de panden hadden gevestigd.

Beschermde dieren

Deze diersoorten genieten binnen de Wet Natuurbescherming een strikte bescherming waardoor de werkzaamheden diverse keren zijn stilgelegd. Inmiddels is de ontheffing voor het laatste gebouw verleend en worden de laatste controlerondes door de begeleidend ecoloog uitgevoerd.

Veel geduld voor start sloop

Burgemeester Karel van Soest: “Het heeft veel langer geduurd dan we wilden, ook de omwonenden hebben veel geduld moeten hebben. Er is de afgelopen jaren constructief samengewerkt om het project voor elkaar te krijgen. Door de strenge eisen die Wet Natuurbescherming stelt, is het uiterste gevraagd van de flexibiliteit van onze partners. We willen Sloopadviseurs.nl uit Beugen, aannemer Laarakkers en Econsultancy uit Boxmeer, Ad Hoc Security en alle overige betrokken partijen hartelijk danken voor hun begeleiding en inzet”.

Volgens de planning is de sloop eind september afgerond. De locatie wordt gereserveerd voor ontwikkelingen op onderwijsgebied en om parkeerproblemen aan de Stationsweg te verlichten .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio