6.7 C
De Bilt

Kledingherstel voor het goede doel: Zijlwijkschool uit Leiden werkt samen voor Textielrace

Door Justin Loth: Afgelopen woensdagmiddag gingen er in Leiden een paar ouders van groep 5 van de Zijlwijkschool aan de slag met een bijzondere activiteit. Met naald en draad in de hand staken ze de handen uit de mouwen om kledingstukken te herstellen voor het goede doel. Dit alles gebeurde in het kader van de Textielrace, een initiatief waar de Zijlwijkschool actief aan meedoet.

De moeders van Caspar, Stijn en Eva en de vader van Lars waren de drijvende krachten achter dit herstelproject. Met een flinke dosis creativiteit en handigheid gingen ze aan de slag. Het doel was duidelijk: kledingstukken die anders misschien onbruikbaar zouden zijn, weer een tweede leven geven. Gaten werden dichtgenaaid en kapotte kleding werd versierd met vrolijke plaatjes, zodat de kleding niet alleen weer draagbaar werd maar ook een nieuwe uitstraling kreeg.

Juf Natascha van de Zijlwijkschool

“Het is mooi om te zien hoe ouders zich inzetten voor het goede doel, en tegelijkertijd ook samen met hun kinderen deze waardevolle les over duurzaamheid leren,” zegt juf Natascha van de Zijlwijkschool. “De Textielrace is niet alleen een kans om te helpen, maar ook om kinderen bewust te maken van het belang van hergebruik en duurzaamheid, aldus meester Guus.”

Verder wordt er ook veel oud textiel verzameld of op marktplaats aangeboden voor de Textielrace, een actie waarbij scholen strijden om zoveel mogelijk textiel in te zamelen voor recycling en hergebruik. De Zijlwijkschool hoopt met deze actie niet alleen bij te dragen aan het milieu, maar ook de betrokkenheid van ouders en kinderen bij dit belangrijke thema te versterken.

Na een middag van hard werken waren de ouders trots op het resultaat: veel kledingstukken kregen een tweede leven, en het was een mooie gelegenheid om als school en gemeenschap samen te werken voor een goed doel.

De Zijlwijkschool blijft zich inzetten voor duurzaamheid en deze activiteit is slechts één voorbeeld van hoe zij hun leerlingen en ouders betrekken bij maatschappelijke kwesties. “We hopen dat dit initiatief een blijvende impact heeft,” voegt juf Natascha toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio