Voor de ontwikkeling van de acht Tiny Houses is door de toekomstige eigenaren Vereniging van Opdrachtgevers (VvO) Lotushof opgericht. De vereniging en wethouder Langeveld van de gemeente Lisse hebben een ‘reserveringsovereenkomst’ getekend. Hierdoor kan de ontwikkeling nu beginnen. In de overeenkomst staat dat het terrein verkocht wordt aan de toekomstige eigenaren zodra aan alle voorwaarden is voldaan.
Bewoners Tiny Houses
De acht Tiny Houses worden straks bewoond door een gevarieerd gezelschap met verschillende leeftijden. De oudste bewoner is 58 jaar en andere bewoners zijn op dit moment in blijde verwachting van de jongste bewoner. Alle bewoners zijn gedreven om van het terrein in de Bloemenbuurt een uniek Tiny House-wijkje te maken. Goed contact met omwonenden vinden ze hierbij van groot belang.
Groene ambitie
VvO Lotushof wil graag waarde toevoegen aan de Bloemenbuurt. De acht Tiny Houses worden daarom ontworpen volgens spelregels die zijn ontstaan uit gesprekken met de omwonenden en de gemeente. De Tiny Houses nemen maximaal 32 vierkante meter grond in beslag. Elk huisje mag een veranda plaatsen van maximaal acht vierkante meter. De rest van het terrein wordt gedeeld door de bewoners en ingericht als gemeenschappelijke ruimte. Het doel is om hierbij zoveel mogelijk groen te behouden. Een landschapsarchitect wordt betrokken om het terrein vorm te geven.
Goede balans woningmarkt
Wethouder Jolanda Langeveld is blij met de nieuwe stap voor de Tiny Houses: ‘De gemeente Lisse wil graag verschillende soorten woningen voor een diverse groep bewoners in het dorp. In opdracht van de gemeenteraad proberen we ook nieuwe woonvormen uit, zoals Tiny Houses. Wij willen bijdragen aan de behoefte van onze inwoners aan meer huur- en koopwoningen’. De gemeente Lisse kiest voor duurzame woningen, in hoog- en laagbouw. Door te bouwen ontstaat er meer ruimte voor doorstroming. Waar mogelijk wil de gemeente woningen aanbieden aan mensen die uit Lisse komen.