Mannetje Poep strijdt tegen hondenpoep in Weert

Weert – Brussel heeft Manneken Pis, in Weert staat binnenkort Mannetje Poep. Op 3 mei om 13.00 uur onthult wethouder Geert Gabriëls het beeld Mannetje Poep op de plek waar de Sint Maartenslaan en de Sint Paulusstraat elkaar kruisen.

Cartoonist Rim Beckers en communicatie en multimediadesigner Wesley Maduro bedachten een ludieke manier om hondenbezitters eraan te herinneren de uitwerpselen van hun hond toch vooral op te ruimen. Hondenpoep staat voor veel mensen nog steeds op nummer 1 in de top 3 van ergernissen in de openbare ruimte.

Wethouder Paul Sterk krijgt voor de gelegenheid een hele toepasselijke taak. Hij draagt voor uit eigen werk. Voor deze speciale gelegenheid schreef hij een gedicht voor Mannetje Poep. Beide wethouders beschouwen de aanpak van de kunstenaars als verrassend. Ze maken een probleem op een andere manier bespreekbaar.

Beelden zeggen meer dan woorden

Rim Beckers tekende een cartoon die door een beeldbouwer is vertaald in een interactief kunstwerk dat donderdag 3 mei wordt onthuld. Kunstenaars verfraaiden al eerder de openbare ruimte met street art. Verder draagt kunst hier bij aan het oplossen van een maatschappelijke ergernis. En dat lijkt te werken. Rim Beckers tekende al eerder een soortgelijke cartoon, op verzoek van de dorpsraad in zijn woonplaats Altweerterheide. In de vorm van “No shit” bordjes, werd deze cartoon op 10 plekken in het dorp geplaatst. Volgens Beckers zijn hondenbezitters zich inmiddels ècht bewust van hun gedrag. De kans dat je op één van de grasveldjes in Altweerterheide in de hondenpoep trapt, is niet zo groot.

Samenwerking

Het idee voor Mannetje Poep ontstond op een van de bijeenkomsten voor creatieve professionals, die de gemeente vorig jaar organiseerde. Doel van deze meet-ups is mensen uit de creatieve sector op een informele manier met elkaar in contact te brengen, en er zo voor te zorgen dat er nieuwe samenwerkingen ontstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img