Met de agenda Samenleven in een Kleurrijk Schiedam zet de gemeente Schiedam zich in voor een stad waarin iedereen gehoord, gezien en welkom is. Of je nu al jaren in Schiedam woont of nieuw bent in de stad, we bouwen samen aan een plek waar mensen zich verbonden voelen, elkaar leren kennen en met elkaar samenleven. Het tegengaan van discriminatie is daar onderdeel van. Daarom start Schiedam vandaag met de campagne ‘Discriminatie? Meld het wél!’
De gemeente Schiedam werkt aan een stad waarin iedereen zichzelf kan zijn. De stad groeit en wordt steeds diverser, en dat zien we als een kracht. Ongeacht je herkomst, seksuele voorkeur, beperking, geloofsovertuiging of andere persoonlijke kenmerken: iedereen moet zich thuis voelen. Word je toch anders behandeld, achtergesteld of uitgesloten? Dan kun je voor advies en hulp terecht bij Discriminatie.nl.
Samenleven in een Kleurrijk Schiedam
“Discriminatie hoort niet thuis in Schiedam. Iedere bewoner van onze stad is uniek, en die diversiteit zien we als een kracht”, aldus wethouder Anouschka Biekman. “Juist door elkaar te respecteren en ruimte te geven aan verschillen, komen we verder als gemeenschap”, vult wethouder Cemil Kahramanoğlu aan. Beide wethouders hebben het thema Samenleven in hun portefeuille.
Vormen van discriminatie
Discriminatie kan verschillende vormen aannemen. Denk aan iemand die geen baan krijgt vanwege een buitenlands klinkende achternaam. Of aan een persoon die wordt uitgescholden vanwege diens seksuele geaardheid. Ook ontoegankelijkheid voor mensen met een beperking, bijvoorbeeld in winkels of openbare ruimtes, is een vorm van discriminatie.
Wat doet Discriminatie.nl?
Discriminatie kan heel ingrijpend zijn. Het kan gevolgen hebben voor iemands werk, financiële situatie en sociale leven. Daarom biedt Discriminatie.nl een luisterend oor, advies en concrete hulp. Dit kan bijvoorbeeld zijn:
- informatie over wetgeving
- advies over wat je kunt doen
- bemiddelen met bijvoorbeeld een werkgever
- begeleiding bij procedures.
Jij bepaalt altijd wat de volgende stap wordt. De hulp van Discriminatie.nl is gratis en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Schiedam. Ook als je twijfelt of er sprake is van discriminatie of alleen een vraag hebt, ben je welkom. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.
Meld het wél
Met je melding help je om discriminatie zichtbaar te maken. Daardoor kunnen de gemeente en organisaties zoals RADAR beter werken aan oplossingen. Met je melding help je dus niet alleen jezelf, maar ook anderen.
Hoe kun je melden?
Ervaar je discriminatie? Neem contact op met Discriminatie.nl. Je kunt melden via:
- het meldformulier op www.discriminatie.nl/melden
- Telefonisch: 0800 0880
- WhatsApp: 06 21 96 88 89
- de app Discriminatiemelder (App Store/Google Play)
- via de post: Postbus 1812, 3000 BV Rotterdam.
Samen bouwen we aan een toegankelijke en veilige stad voor iedereen. Een stad waarin iedereen zich welkom voelt, zichzelf kan zijn en mee kan doen.
Powered by RADAR
Discriminatie.nl is het landelijke meldpunt van de antidiscriminatiebureaus. In Schiedam worden meldingen behandeld door RADAR.