15.6 C
De Bilt

Opening fietsroute F15 IJsselmonde

Fietsers tussen Ridderkerk en Rotterdam kunnen nu fluitend de file op de A15 voorbij fietsen. De fietsroute F15 IJsselmonde is namelijk af. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) heeft samen met de betrokken partijen de route officieel geopend. Ook Albrandswaard profiteert optimaal van de nieuwe fietsroute. Wethouder Mieke van Ginkel was samen met haar collega-wethouders uit Ridderkerk en Barendrecht bij de opening aanwezig.

F15 IJsselmonde

De F15 IJsselmonde bestaat uit twee routes van elk 18 kilometer. Onderling zijn deze routes op meerdere plekken met elkaar verbonden en kunnen fietsers zo de A15 oversteken. De provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard en het waterschap Hollandse Delta werkten de afgelopen vier jaar aan het verbeteren van de fietspaden om deze gemeenten en Rotterdam beter met elkaar te verbinden.

Opening F15 fietsroute door staatssecretaris Vivianne Heijnen
Opening F15 fietsroute door staatssecretaris Vivianne Heijnen – Foto: provincie Zuid-Holland

Opening door staatssecretaris Vivianne Heijnen

Staatssecretaris Vivianne Heijnen verrichte de opening van de fietsroute, door samen met de regiobestuurders officieel het beeldmerk op de route aan te brengen. De staatssecretaris: “Fietsen is goed voor de gezondheid, voor schone lucht en voor het klimaat. Bovendien kan meer gebruik van de fiets zorgen voor minder drukte op de weg en in het OV. Ik vind het dan ook belangrijk dat mensen makkelijk de fiets pakken om van A naar B te gaan. De F15 snelfietsroute is een mooi en concreet voorbeeld daarvan. Hiermee kunnen bewoners zich veilig, snel, comfortabel én schoon verplaatsen binnen hun eigen regio.”

Aantrekkelijker en veiliger

Rotondes zijn verbeterd, fietspaden zijn verbreed, vrij liggend gemaakt en waar nodig nieuw aangelegd. Ook zijn er op verschillende plekken fietsstraten aangelegd waar de auto te gast is. Zo zijn de aantrekkelijkheid en verkeersveiligheid van de route verbeterd. Net als de aansluiting op het openbaar vervoer bij station Barendrecht en de waterbushalte bij Ridderkerk. 

Samenwerken aan een veilig fietsnetwerk

De provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag investeren beiden in het verbeteren van fietsroutes. Zij doen dit in samenwerking met de betrokken gemeenten en overige wegbeheerders. Het ministerie draagt hier financieel aan bij. Zo ontstaat een goed regionaal fietsnetwerk zodat het nemen van de fiets voor reizigers vanzelfsprekender wordt. Dit draagt bij aan duurzame mobiliteit en de bereikbaarheid van de regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio