3.4 C
De Bilt

Opknapbeurt wijkwinkelcentrum De Terp en omgeving in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJsselWijkwinkelcentrum De Terp ondergaat een opknapbeurt. In 2023 is de verlichting in de parkeergarage vervangen, is op een aantal plekken extra schoongemaakt en zijn hekwerken en trapleuningen geschilderd. De afgelopen maanden hebben alle belanghebbende partijen, te weten Havensteder (huurwoningen), VasteLanden (eigenaar winkelgedeelte De Terp), Vereniging van Eigenaren Noord en VvE Zuid en de gemeente afspraken gemaakt over het dagelijks beheer en onderhoud van het winkelcentrum.  
 
Wethouder Economie Eric Faassen is blij met de aanpak: “Om het drukbezochte wijkwinkelcentrum de uitstraling te geven die het verdient, hebben we in december de gemeenteraad gevraagd extra geld beschikbaar te stellen om de openbare ruimte van het wijkwinkelcentrum De Terp verder op te knappen. Met dat geld kunnen we aan de gang met het dagelijks onderhoud, zoals bijvoorbeeld de bekabeling van de verlichting en een schilderbeurt voor de muren van de parkeergarage, maar ook met het meerjarig onderhoud.”

Meerjarig onderhoud De Terp

Naast afspraken over het dagelijks onderhoud komt een plan voor meerjarig onderhoud. In dit Meerjarig OnderhoudsPlan (MJOP) wordt ook de ‘verharding’ meegenomen. Dit zijn de loopgedeelten rondom de woningen, die op het dak van de parkeergarage liggen. Deze verharding moet de komende jaren worden vervangen. Uit onderzoek blijkt dat naast de tegels ook de onderlaag vervangen moet worden.

Nancy Smulders, assetmanager van Havensteder: “Samen met de gemeente en winkelcentrum-eigenaar VasteLanden maakten we duidelijke afspraken over het onderhoud van De Terp. We zijn heel blij dat deze ingewikkelde puzzel van verantwoordelijkheden is gelegd. Het onderhoud wordt nu door één partij georganiseerd, namelijk Zomer VvE Beheer, en dat maakt het voor iedereen overzichtelijk. We geloven dat deze ontwikkeling de komende jaren een verschil gaat maken voor alle bewoners en bezoekers van De Terp.”

Leefbaarheid en veiligheid

Ook wordt gewerkt aan de leefbaarheid en veiligheid van de Diepenbuurt. Hiervoor zet de gemeente de Verbindingskamer in, die ervoor zorgt dat wijkbewoners elkaar beter leren kennen en dat zij zich willen inzetten voor een schone en veilige buurt. De Verbindingskamer organiseert bewonersavonden met thema’s die de bewoners belangrijk vinden.

Verder werkt de Verbindingskamer aan het opbouwen van een community en zij organiseren samen met deze actieve bewoners en professionals diverse activiteiten om de leefbaarheid en veiligheid van de Diepenbuurt te verbeteren. Wethouder Faassen vult aan: “We willen ook de woonomgeving meer opfleuren. Meer vergroening, bloemen- en plantenbakken. Dat gaan we samen met de bewoners doen.”

Ondernemers

Ondernemers hebben eveneens een belangrijke rol in de opknapbeurt van De Terp en een schone, hele en veilige omgeving. Wethouder Faassen hecht veel waarde aan de samenwerking: “Ondernemers en gemeente zitten in het Samenwerkingsverband Samen Veilig Ondernemen (SVO). Ook onze (maatschappelijke) partners zoals politie, brandweer, Platform Veilig Ondernemen (PVO), woningcorporaties, en welzijnspartners zijn hierbij aangesloten. Juist door er samen de schouders onder te zetten, ieder vanuit

de eigen expertise en aandachtsgebied heeft deze ‘upgrade’ van De Terp en omgeving de meeste slagingskans.” 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio